От ГЕРБ обясниха какви са причините за сътресенията с ПП-ДБ, предложиха разрешение на проблемите

  • 26 юни 2023 14:50

  • 4919
  • 0
© Novini.bg

Това е първата такава среща, на която търсим допирни точки за промени в Конституцията с колегите от "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната" - Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" (ПП-ДБ) и ДПС. Знаете, че имаме различни предложения за конституционна реформа и днес се опитахме да видим кои са допирните ни точки. Готовои сме да разговаряме с всички, а и чакаме да се сформира комисията за конституционна реформа. 

Това каза в парламента председателят на ПГ на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в - СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право,, която коментира срещата с ПП-ДБ и министъра на правосъдието Атанас Славов.  

"Проведохме и втора среща с ПП-ДБ, на която обсъдихме управленската ни програма. Съставът на участващите в тази среща ни учуди много. Нямаше депутати или лидери на партиите в коалицията ПП-ДБ, а участие взе Лена Бориславова. Срещата продължи 20 минути. За нас на дневен ред е лидерската среща, а на тази среща присъстваха лица, които дори не са депутати. Отговорност се носи от лидерите с подписи. Правителството на ПП-ДБ все още няма канидати за областни управители, не са назначени всички зам.-министри, Министерски съвет си взема някаква решения и ние смятаме, че не можем да носим отговорност за тези политики. Фактите са такива - МС и министрите вземат решения за своите действия. Мен никой не ме е питал дали съм съгласна някой да заеме поста на ръководител на държавна агенция или приходна агенция. В този смисъл решенията не се вземат заедно и това е причината за сътресенията", обяви тя. 

Лена Бориславова проговори за есемеса "Ще счупим сглобката"

"Носим отговорност за външния министър", добави от своя страна Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник. "Каква отговорност може да носим за действията на Асен Василев или Румен Спецов? В момента, с изключение на Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова, която е наша номинация, отговорност за действията на правителството носи една партия. Дано кабинетът не се превръща в място за трудоустрояване. Единствената валута, с която това правителство може да си купи доверие, са резултати. В момента няма резултати. Отново ще повторя, че трябва да е ясно кой носи отговорност и това ще се реши чрез подписването на коалиционно споразумение. Иначе това правителство ще работи трудно и няма да има резултати. ПП-ДБ са в изолация, изпитват трудни моменти и ни поставят нови условия. Това е несериозно", каза още Дончев. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
4919 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини