Социологът Елена Дариева за Гешев: Той е в имиджова криза още от встъпването си като главен прокурор

  • 21 юни 2023 12:05

  • 334
  • 0
Социологът Елена Дариева за Гешев: Той е в имиджова криза още от встъпването си като главен прокурор
© Нова тв
Слушай новината Слушай новината

"Имаме множество течения в заявката на Иван Гешев, че има намерение да влиза в политиката. Посланията му могат да бъдат определени като антикорупционни и антипутински. Те са насочени към ниша, на която основните политически формации са ПП и ДБ. Оттук можем да очакваме, че функцията на евентуален нов субект, ще е да разпилява и отлива електорат от тези партии. Ефективността му обаче ме кара да съм скептична, Гешев е дискредитиран. Той е в имиджова криза още от встъпването си като главен прокурор.

Това каза социологът Елена Дариева за "Твоят ден".

"Отдъхнахме си след трудно намереното решение да излъчим редовно правителство. Близо 1/3 одобряват кабинета. 43% е неодобрението. Разделението в обществото се препотвърждава. Oсвен "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател", всички останали бележат електорално отстъпление. Партията на Костадинов вече са категорично трети", коментира тя. 

Проф. Вили Лилков прогнозира разнобой при кандидатурите за еврокомисар, но и че с разбирателство ще се стигне до компромис.

Адв. Петър Славов: Бързият избор на Сарафов е изключително скандален

"Трудно е да се предположи какво ще се случи на местните избори, там има огромно влияние какви кандидатури за кмет ще бъдат излъчени. ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в претърпя много малка електорална щета от компромиса, който направиха - дадоха всичко на ПП. Кабинетът сложи край на кризата от 2021 г. Крайно време е да се направи анализ на случилото се за 2 години. България беше спряна в своето движение напред, изпаднахме в ступор и станахме жертва на сериозно външно вмешателство, от което произлезе тежка политическа криза и възход на "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател", заяви той.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
334 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини