По предложение на ГЕРБ: НС решава дали Борисов да стане член на комисията по външна политика

  • 21 юни 2023 07:20

  • 2107
  • 0
По предложение на ГЕРБ: НС решава дали Борисов да стане член на комисията по външна политика
© Булфото (архив)

Народното събрание ще започне работа с гласуване по предложението на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в лидерът на партията Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г да стане член на комисията по външна политика.

В седмичната програма са заложени още обсъждане на предложенията за промени в Антикорупционната комисия и изслушвания на министри за състоянието на Черно море.

В комисията по външна политика Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г ще заеме мястото на Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко, който отива в комисията по правата на човека, вероизповеданията и жалбите на гражданите. За гласуване на първо четене влизат и трите законопроекта за промени в антикорупционната комисия.

Във водещата правна комисия и в ресорната комисия по превенция и противодействие на корупцията беше прието само предложението на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в -СДС. То предвижда разделяне на комисията на две - едната да се занимава с незаконно придобито имущество, а другата с противодействие на корупцията. Комисията ще е 7-членна, като 6 ще се избират от парламента, а един ще се номинира от президента, но трябва да се гласува в Народното събрание.

На правна комисия: Депутатите приеха на първо четене предложението на ГЕРБ за борба с корупцията

Въвежда се фигурата на разследващите инспектори, които ще работят по корупционни престъпления. Отхвърлени бяха предложенията на Министерския съвет и на ПП-ДБ.

В седмичната програма на парламента са предвидени три изслушвания на енергийния министър Румен Радев за споразумението между "Булгаргаз" и турската държавна компания "Боташ", на правосъдния министър Атанас Славов за избора на Борислав Сарафов като изпълняващ длъжността главен прокурор и на още трима министри - на екологията, туризма и здравеопазването за състоянието на акваторията на Черно море след разрушаването на язовир "Нова Каховка".

В дневния ред на народните представители е включена още гласуване на първо четене на промени в Закона за специалните разузнавателни средства, който дава право на регионалните дирекции на Гранична полиция също да имат право да използват СРС. 

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
2107 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини