Министър Цеков разпореди служителите на ОПУ и ВиК да оказват съдействие на кметовете за последиците от поройните дъждове

  • 17 юни 2023 20:53

  • 632
  • 0
Министър Цеков разпореди служителите на ОПУ и ВиК да оказват съдействие на кметовете за последиците от поройните дъждове
© МРРБ

По разпореждане на министъра на регионалното развитие и благоустройството Андрей ЦековАндрей ЦековАндрей Цеков е роден в София на 13 април 1973 г. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на регионалното служителите на областните пътни управления (ОПУ) в България и всички дружества за водоснабдяване и канализация (ВиК) сa в пълна готовност да оказват съдействие на кметовете по места за предотвратяване и преодоляване на тежките последици от поройните дъждове в последните дни. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Работещите в ОПУ-Монтана, пътноподдържащата фирма и служителите на ВиК в Монтана съдействаха на кмета на с. Сумер, Монтанско за справяне с продължаващите валежи, се казва в съобщението. За да се оттича по-бързо от пътя падналото огромно количество вода и да не влиза в дворовете на хората, са прокопани банкети и почистени окопи по третокласния път III-1621, преминаващ през с. Сумер. Същите мерки са приложени и по път III-1024, който преминава през селата Говежда и Мелене, община Георги Дамяново.

Нивото на яз. "Огоста" се е покачило драстично в последните часове

Прогнозите на синоптиците са за продължаващи обилни дъждове с код жълто и оранжево в следващите часове. Екипите от структурите на Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще бъдат на разположение за съдействие, където това е необходимо, заявяват от ведомството.

Проливните дъждове в област Монтана продължиха с голям интензитет и през тази нощ, хора от различни селища в региона бяха евакуирани заради придошли реки и наводнени приземни етажи на техните къщи, съобщи по-рано Ивайло Цветанов – временно изпълняващ длъжността директор на Областната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в областта.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
632 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини