Общинските съветници на ДБ призоваха свободомислещите граждани да се включат в София прайд

  • 15 юни 2023 18:02

  • 2616
  • 0
Общинските съветници на ДБ призоваха свободомислещите граждани да се включат в София прайд
© bulphoto (архив)

Представителите на “Демократична България” (ДБ) в Столичния общински съвет призоваха свободомислещите граждани да се включат в предстоящия тази събота Sofia Pride 2023 (София прайд).

В импровизирана декларация на обединението Веселин Калановски подчерта, че Sofia Pride не е просто гей парад, а изява на свободомислие, която всеки един цивилизован човек би трябвало да защити, съобщават от пресцентъра на ДБ.

Обявиха нова дата за прожекция на филма „Близо“, който привърженици на "Възраждане" спряха

Ето и целия текст от декларацията на ДБ и Калановски в СОС без редакторска намеса:

"Натоварен съм да направя тази импровизирана декларация от моята група може би защото съм общинският съветник с най-много деца и в същото време хронично хетеросексуален.

Мисля, че години наред определени политически сили като по учебник преповтарят хибридни атаки срещу световното цивилизационно съвремие, желаейки всички ние да се върнем там, където на тях им е удобно. Искат да разграничат и да извадят България от ценностите, които изповядва демократичният, цивилизован свят и да ни запратят отново в обятията на една източна мечка с псевдо консервативните си искания. Във връзка с това бих препоръчал на тези ярко изразени консерватори, които се противопоставят на всичко, което е различно, да спрат да слушат Пьотр Илич Чайковски, да речем, защото сам по себе си в тяхното съзнание той е един крайно опорочен творец. В същото време може би трябва да спрат да четат и сонетите на Уилям Шекспир, защото е ясно доказано, че не са насочени към смуглата лейди, а към негов приятел лорд. Заобикалям останалите творци, които бих могъл да изброя.

Хубаво е българското общество най-сетне да разбере, че тук не става дума за гей парад. Прайдът е изява на свободомислие. Той е изява на защита към инакомислещите и всеки един цивилизован човек би трябвало да застане в защита на този прайд. Да се включи в този прайд. Псевдо консервативните, хибридни словоизлияния са вредни за обществото ни. Това е наистина хомофобия, наистина опит да бъде разделено обществото, говори се агресивно и враждебно, настройва се срещу определена част от българското население. Тук въобще не става дума за сексуално различните. Става дума за различно мислещите и това е целта на прайда. Това е защитата на тези хора.

Бих могъл да говоря още дълго. От името на групата на “Демократична България” каним всички свободомислещи хора в събота на прайда в София. Благодаря ви!"

Последвайте канала на

Novini.bg
2616 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини