Обявиха нова дата за прожекция на филма „Близо“, който привърженици на "Възраждане" спряха

  • 14 юни 2023 15:42

  • 748
  • 0
Обявиха нова дата за прожекция на филма „Близо“, който привърженици на "Възраждане" спряха
© bulphoto (архив)

ЛГБТИ организация Действие обяви нова дата за прожекция на филма „Близо“, която привърженици на "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" спряха. Филмът е част от програмата на "София прайд филм фест".

След като на 10.06.2023 г. организиран протест на крайни националисти попречи на провеждането на прожекция в кино „Одеон“ в рамките на София Прайд Филм Фест – ежегодно провеждана част от културната програма на София Прайд, ЛГБТИ организация Действие размести дните на фестивала и предвиди нова дата за прожекцията на белгийския филм „Близо“, съобщават организаторите.

Новата дата е 15.06.2023 г. от 20:00 в Кино „Одеон“.

Мъже с тениски на „Възраждане” са спрели прожекция на филм на „София прайд", МВР с проверка на случилото се

Припомняме, че на 10.06.2023 г. тълпата демонстранти изпълни както фоайето на киното, така и пространството пред него, снимайки с телефони от близо лицата на посетители на прожекцията, крещейки им „педофили“ и скандирайки: „Не искам в моя град да има гей парад“.

Събралата се тълпа, както и отказът за съдействие от страна на служителите на МВР по обезпечаване на спокойното протичане на прожекцията и достъп на публиката до нея принуди организаторите от София Прайд в лицето на ЛГБТ организация Действие да отменят прожекцията. Пред свидетели от организацията управителят на киносалона получи закана от протестиращи, че ако допусне следващите прожекции в програмата ще последват нови такива протести, припомнят от ЛГБТ организацията.

Последвайте канала на

Novini.bg
748 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини