Кирил Петков разкри кога ще е готов проектът за промени в Конституцията

  • 15 юни 2023 11:56

  • 1302
  • 0
Кирил Петков разкри кога ще е готов проектът за промени в Конституцията
© Булфото

Проектът за промени в Конституцията, който в момента се завършва, ще бъде готов до десет дни, т.е. другата седмица ще бъде абсолютно готов, заяви съпредседателят на „Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически пред журналисти в парламента.

Относно отказа на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е да участват в предварителни разговори за конституционната реформа, той каза, че когато започнат разговори по самите текстове, пак ще поканят БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е.

По-рано днес председателят на ПГ на "БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за България" Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за каза, че са получили покана от Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически и Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския от „Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от“ (ПП-ДБ) за разговори за конституционно мнозинство от 180 гласа, но няма да участват в предварителни разговори. 

Радвам се, че ние направихме тази покана към БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, защото за нас конституционната промяна трябва да събере максимално голямо мнозинство, коментира Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически. Това, което ние ще направим, е в разговорите, като започнат вече по самите текстове експертно, ние пак ще ги каним на всяка стъпка, заяви той.

Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически каза, че от ПП-ДБ ще поканят на подобни разговори и „Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен“, и „ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател“, всички партии. Вярваме, че когато става въпрос за Конституцията, всички партии трябва да бъдат част от този разговор, допълни той.

БСП няма да участва в предварителни разговори за конституционно мнозинство

Относно проекта за промени в основния закон, който се подготвя, Петков каза, че в момента се дискутира ролята на главния прокурор. В момента се обследва от наша гледна точка изцяло премахването на главния прокурор като длъжност и сега с конституционалистите да се види дали премахване или огромно орязване, посочи той. До този момент мислим, че премахването на главния прокурор като длъжност е най-добрата стъпка, допълни Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически.

По повод ветото на президента Румен Радев върху промени в Закона за съдебната власт, с които следствието се изважда от прокуратурата, Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически каза, че такива основополагащи промени трябва да се случват по точния ред, изпълнявайки правилника, с дискусия. Не може просто много бързо между първо и второ четене да се правят такива огромни промени, така че ние ще призовем и другите партии, сега като имаме това вето, да минем през цялостния процес, каза депутатът от ПП-ДБ. Там има и една противоконституционна мярка - за дисциплинарното наказание за магистрати, които не могат да работят своята професия за две години. Според нас това не е правилно. Така че има корекции, които трябва да се направят, добави той.  

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1302 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини