Парламентът приключи работа без да приеме повторното удължаване на бюджета на второ четене

  • 14 юни 2023 14:25

  • 364
  • 0
Парламентът приключи работа без да приеме повторното удължаване на бюджета на второ четене
© Булфото

Парламентът започна обсъждането на второ четене на законопроекта за изменение на Закона за прилагане на разпоредби на Закона за държавния бюджет на Република България за 2022 г., Закона за бюджета на държавното обществено осигуряване за 2022 г. и Закона за бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2022 г. Предлага се т.нар.  удължителен закон за бюджета да се прилага не по-късно от 31 юли т.г. 

Георги ГьоковГеорги ГьоковГеорги Гьоков е роден в с. Любеново, община Раднево. Завършва средно образование в Стара Загора от левицата коментира, че бюджетната комисия е отхвърлила предложението на „БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за България“ еднократната помощ за ученици във втори, трети и четвърти клас да бъде равна на тази за ученици в първи и осми клас. Той обаче посочи, че комисията подкрепя предложението на Венко Сабрутев („Продължаваме промяната-Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от“), което, по думите му, е абсолютно същото, но е записано, че помощта е 300 лева. Не се знае дали от новата учебна година помощта ще остане 300 лева, ще искаме да нарасне с 15% и да стане 350 лева, посочи Гьоков.

Колегата му Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на коментира, че се приема тази помощ за ученици, но отново с „кражба на идеята“.

Удължаването на бюджета ще важи до края на юли

Красимир ВълчевКрасимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 г. От септември 2009 (ГЕРБ-СДС) посочи, че размерът на помощта за ученици трябва да бъде определен с годишния закон за бюджета.

Поради изтичане на пленарното време, разискванията ще продължат утре, обяви председателят на Народното събрание Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети и закри заседанието. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
364 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини