Драгомир Заков става съветник на премиера Денков по външна политика и политика за сигурност

  • 14 юни 2023 11:39

  • 1097
  • 0
Драгомир Заков става съветник на премиера Денков по външна политика и политика за сигурност
© Getty Images

Бившият министър на отбраната в кабинета "Петков" Драгомир ЗаковДрагомир ЗаковДрагомир Заков е роден на 24 юли 1975 г. Завършил е Френската гимназия в София, както и международни ще съветва Николай Денков по външна политика и политика за сигурност. Това обяви самият той във Фейсбук профила си. 

С чувство на огромна отговорност и дълг приех поканата от министър-председателя акад. Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С да се присъединя към екипа му в Министерски съвет като съветник по външна политика и политика за сигурност. България може много и знам, че ще го направи!, написа Заков. 

Акад. Денков: Нямаме време, никой няма да ни даде сто дни

Припомняме, че Драгомир ЗаковДрагомир ЗаковДрагомир Заков е роден на 24 юли 1975 г. Завършил е Френската гимназия в София, както и международни беше постоянен представител на България в НАТО, а през 2022г стана и министър на отбраната в кабинета на Кирил Петков. Преди това е заемал различни ръководни длъжности в Министерството на външните работи. От 2011 г. до 2014 г. е бил първи секретар на българската мисия в ООН, както и координатор на Източно европейската група по Конвенцията на определени конвенционални оръжия. Целият му дипломатически път е бил свързан с въпросите на международната сигурност през НАТО, ОССЕ, ООН и други международни организации. Работил е по теми на контрола на въоръженията, има експертиза по хуманитарни и бежански въпроси.   

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
1097 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини