Емил Радев: Решение на президента е кога ще подпише указа за освобождаването на Гешев

  • 13 юни 2023 10:15

  • 592
  • 2
©

Днес не очаквам да научим някакви нови неща от това, което сме научавали и в LIBE и в подкомисията. Зададени са въпросите от групата на социалистите, знаете Елена Йончева е там. Има три въпроса, впрочем това са единствените въпроси към главния прокурор зададени в писмен вид. И множество други към министъра на правосъдието. Аз не очаквам изненади. 

Това коментира евродепутатът от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в/ЕНП Емил РадевЕмил РадевЕмил Йорданов Радев е варненски адвокат и политик. Депутат от ГЕРБ в 41 и 42-то (до юли 2014) от Страсбург. 

Евродепутатът заяви, че се е поздравил с главния прокурор Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във преди изслушването му от Мониторинговата група за демокрация, върховенство на закона и основни права на Европейския парламент.

Не очакваме война между институциите. Това, че вървят някакви процедури не прави нещата по-различни, това е демокрацията и разделението на властите. Решенията в съдебната система са в компетенцията на ВСС. Това, което става в България е трус за всички. В момента, в който настоваме да влезем максимално бързо в Шенген тези процеси не подпомагат добрия имидж на България и кандидатурата ни за Шенеген. Колкото повече пазим имиджа на държавата си, колкото повече работим за влизане в еврозоната и Шенген, колкото по-бързо стане това, толкова повече ще просперира българския народ, подчерта Емил РадевЕмил РадевЕмил Йорданов Радев е варненски адвокат и политик. Депутат от ГЕРБ в 41 и 42-то (до юли 2014)

По думите му е решение на президента е кога ще подпише указа за премахването на Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във от поста главен прокурор. 

Ето какво каза Иван Гешев пред журналисти в Страсбург

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
592 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.06.13 | 11:41

2
тоя е станал само една торба с лайна
мешев

2023.06.13 | 10:29

1
вече го е написал

Добави коментар

Водещи новини