Неприлични жестове, Франкенщайн, ChatGPT и заяждания белязаха дебатите около избора на кабинета "Денков-Габриел"

  • 06 юни 2023 15:54

  • 12093
  • 56
© Novini.bg

Народните представители се събраха на извънредно заседание на парламента, който гласува проектокабинета "Денков-Габриел", предложен с втория проучвателен мандат на "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната" - Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" (ПП-ДБ). Точките в дневния ред бяха три. Първата бе избиране на министър-председател на Република България. Втората точка бе приемане на структура на Министерски съвет и третата избиране на Министерски съвет на Република България.

Председателят на НС Росен Желязков откри заседанието, след като стана ясно, че кворумът е съставен от 235 депутати. В залата бяха допуснати и всички кандидати за министри. В пленарната зала на Народното събрание присъства и президентът Румен Радев. От "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" направиха процедурно предложение по трите точки в дневния ред да има отделни дебати и то бе прието. 

Официално: Ето кои са министрите в кабинета "Денков-Габриел" - има промяна в последния момент

Кандидатурата на канидата за премиер акад. Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С бе представена от Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически. "България е страна, в която има много проблеми за решаване, но по-рядко говорим, че България е страна, пред която има много възможности. Аз съм убеден, че България е страна, която я чака светло бъдеще. Акад. Денков е скромен човек, който няма да чуете да се изтъква, той е учен с множество публикации в България и чужбина. Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова също допринася от години за развитието на България и Европа. Днес акад. Денков и Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова ми вдъхват доверие, че съединението е възможно и талантливите могат да работят заедно, за да изведат България напред. Съставът на България също е изпълнен с талант. Аз съм убеден, че ако парламентът даде шанс на това правителство, то ще трансформира България към добро. Трябва да дадем шанс на това правителство да разкрие своя потенциал. За целта трябва да спрем политиканстването. Аз искам новините от НС да станат скучни - да не четем за поредния скандал и поредните скъсани ризи, а да отчитаме само поредния приет закон. Две години политически кампании стигат. Трябва да работим за бъдещето на България. Успех на акад. Денков и правителството", обяви Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически. Куриозен момент в изказването на съпредседателя на ПП бе допуснат лапсус - вместо Силициевата долина той каза Сицилиевата долина.  

 

"Днес е денят, в който можем да сложим край на политическото безплодие. Днес е денят, в който можем да дадем надежда на българските граждани", заяви от своя страна акад. Денков, който представи приоритетите на кабинета. "Последните дни ПП - ДБ и ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в - СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на работиха много, за да може да се осигури стабилност и перспектива за страната. Направихме го, за да има стабилност в България. Най-важното е да има адекватен бюджет за тази и следващата година. Чакат ни много закони за борбата с корупцията и ПВУ. Трябват конституционни промени. За нас това е кауза. Ще внесем спешно редовен бюджет с до 3% дефицит, като се запазват социалните придобивки. Ще работим в тясна координация с НС и социалните партньори. Ще работим за присъединяване на България към Шенген още тази година. За това са нужни реформи на службите и засилване на граничния контрол. За да влезем в еврозоната в началото на 2024 година, ще приемем бюджет за 2023 г. и 2024 г. Ще проведем информационна кампания, която да успокои българските граждани и ще разссе всички фалшиви новини около приемането на еврото. Влизането в еврозоната е свързана и с борба с инфлацията и намаляване на цените на енергийните източници. Земеделието, образованието и иновациите ще станат основни приеоритети. Ще приемем законите, които ни забавят по плана за възстановяване. Всичко това ще се случи прозрачно и пред очите на цялото общество. Двамата с Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова ще носим заедно отговорност за действията на този кабинет и знаем, че ще бъде трудно. Поемаме този риск и обявявам, че ако обявените приоритети тръгнат в грешна посока и не се изпълнява общата ни управленска програма с ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в - СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на, аз ще подам оставка. Кабинетът ще има един премиер, един вицепремиер и 18 министри", обяви акад. Денков, след което изчете имената на кандидатите за министри.  

 

Очаквано първи думата в дебатите взеха от "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател". Депутатът Николай Дренчев обяви, че акад. Денков няма никакъв капацитет да е министър-председател, защото по негово време е разцъфтяла практиката с печатане на фалшиви дипломи и училищата са били превзети от НПО-та. "В лицето, предложено за премиер, не виждаме и капчица морал. Няма как да подкрепим този кабинет", завърши Дренчев.  

Преди гласуването на кабинета: Борисов насаме с Библията и Конституцията

"Днес имаме съгласие, макар то да е крехко и турдно", каза от своя страна Деница Сачева от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в. България е парламентарна република и е задължително да има работещ парламент и правителство. Не може повече държавата да се управлява от министри, които не са избрани от хората. Не може повече избраните от хората да се унищожават помежду си, а неизбраните от никого да ръководят държавата. Да, най-вероятно ще има напрежение и критики. Да, това правителство между ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в - СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на и ПП - ДБ ще доведе до отлив на избиратели, но трябва да успокоим политическите страсти и да работим за България. Отговорността на министрите ще бъде огромна, не само към хората, но и към историята. Обръщам се към колегите от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в - СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на и ПП - ДБ - искам да заявя, че ние нямаме нужда от пране на нашия имидж. Трябва да понесем политическата отговорност и да работим в името на България", обяви Сачева.  

 

От страна на "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен" (ИТН) думата взе Филип Станев, който заяви, че това правителство е срам за България. "В това правителство липсва всякакъв морал. С това правителство вие поставяте началото на вашата политическа смърт", обясни Станев. "Това е коалиция на лъжата и на ала-балата. Това правителство ще изпира авторитети и нищо друго. Това е една отвратителна коалиция", добави Гроздан Караджов от ИТН, който получи и забележка от председателстващия заседанието Росен Желязков заради показан неприличен жест.  

 

"Взех решението да подкрепя този кабинет много тудно. Вярвам в народа и страната си. Трябва да се обединим и да работим за България. Дошло е време да надделее разумът и нищо друго. Казвам ви го аз, който съм най-възрастен тук", отговори му Вежди Рашидов.  

 

От страна на БСП думата взе Корнелия Нинова. Очаквано и тя обяви, че социалистите няма да подкрепят предлагания кабинет. "Вие нямате нищо общо с еропейските ценности. Вие родихте днес еднорък и двуглав Франкенщайн. Докато сглобявахте този Франкенщайн, вие дума не обелихте за проблемите на хората. Днес няма дебат за политики, защото вие нямате управленска програма. Думите ви за запазване на социалните плащания означават само едно - замразяване на доходите на хората. Ние няма как да подкрепим този кабинет", категорична бе Нинова, която направи и нововъведение в зала, като прочете информация от изкуствения интелект ChatGPT, след като е задала ключови думи България, мафия и корупция.  

 

Любопитен момент по време на дебатите бе и заяждането между БСП и "Взъраждане", които спориха коя партия е истинската опозиция и защитава интересите на България. От "Взъраждане" обвиниха БСП, че са участвали в правителство с ПП-ДБ и са спомогнали за изнасянето на оръжие за Украйна. От БСП пък отговориха, че "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" са гласували с ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и са подкрепили предложението за закупуване на нови американски изтребители.  

 

"Бяха казани много неща от политиците. Повечето от тези изказвания бяха пълни с демагогия и неверна информация. В едно обаче всички бяха прави - българският народ е мъдър и ще отсъди правилно за това правителството", отговори на всички критики канидатът за премиер акад. Денков. Мен лично хората ме спират по улицата и ми казват - не се отказвайте, ако няма правителство, ще настане хаос. Твърденията на "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател", че някои министри са завършили американски университети са смешни. В този кабинет има и министри, които са завършили руски университети. Аз се гордея с всички тях. Никой няма право да говори от името на българския народ. Вчера видяхме социологическото проучване, което сочи, че 52% подкрепят този кабинет и биха гласували за него. Да, българският народ е мъдър. Отново категорично ще заявя, че това правителство ще работи за европейското развитие на България. Подкрепете го и после го съдете по делата му", обяви акад. Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С.  

"Алфа рисърч": 52% одобряват кабинета "Денков-Габриел"

"Това решение бе взето трудно и стъпва на много компромиси", обяви в края на дебатите Христо Иванов от ДБ. Това е знак, че сме далеч от решаване на политическата криза и връщането на парламентарната демокрация. Кризата, която имаме да решаваме е кризата на самия обществен договор. Преходът в България не беше завършен пълноценно. Базовият механизъм на републиката беше счупен, изборите не произвеждаха резултати, а само политически блокаж. Мотивът по-скоро стана разединението прави силата. В България се възцериха безправие и едно управление, което работи не в интерес на европейските ценности на България. Днес имаме нужда от редовен кабинет. И тук не става въпрос, че е наше или ваше. Ние трябва да решим кризата в правосъдната система и да върнем доверието в парламентарната демокрация. Да, ще правим това с нашите опоненти, но ще разговаряме с всички по темите за конституционно мнозинство. Не можем да кажем на избирателите си, че с ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в - СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на си имаме доверие, но можем да им кажем, че имаме четири задачи, с които да решим кризата в обществения договор. Първата е да има съдебна реформа. Втората задача е да рестартираме регулаторите. Третата задача е да изчистим изборния процес. Четвъртата задача е да изчистим службите. Само така можем да стабилизираме парламентарната демокрация у нас. Ще ни трябва време. Аз днес спокойно мога да кажа, че ще гласувам за реформа в съдебната система и рестарт на парламентарната република. Азнямам илюзия, че това ще е лесно за реализация. Залагаме всичко и аз съм готов да поема политическата отговорност. Нямаме право да не опитаме и нека Бог ни е на помощ", завърши Иванов. 

Парламентът избра кабинета "Денков - Габриел"

В крайна сметка кабинетът "Денков-Габриел" бе избран с гласовете на депутатите от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в - СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на и ПП - ДБ, като впечатление направи, че един депутат от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в гласува "против" избора на Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С за премиер, както и "против" структурата и състава на Министерски съвет. От ДПС гласуваха само двама народни-представители, като и двамата натиснаха бутона "за". 

 

Преди полагането на клетва от новия кабинет президентът Радев и депутатите от "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" напуснаха пленарна зала.  

 

Последвайте канала на

Novini.bg
12093 56

Свързани новини

Коментари 56

Добави коментар

2023.06.06 | 15:48

35
най-накрая нормално правителство

2023.06.06 | 23:59

56
Правителство от п.едали и зомбита
Путин

2023.06.06 | 18:43

49
тъпет прост
Майтапчи Йово

2023.06.06 | 17:52

47
Нормално... ти мазохист ли си бре, извратеняко:)))?!?

2023.06.06 | 16:03

38
Каза извратения травестит

2023.06.06 | 13:09

1
Света Габи и плъхчето Донко

2023.06.06 | 23:55

55
Мастията Габи и полуживия п.едал
Мастър

2023.06.06 | 19:47

52
Искам Мария Габриел да ми масажира ташаците.

2023.06.06 | 21:32

54
имаш ли такива, мъдурко?

2023.06.06 | 18:21

48
ChatGPT, изкуствения интелект на Корни-БСП-БКП я издъни за пореден път. в изказването си беше жалка
франкенщайн

2023.06.06 | 21:31

53
корни - квазимодо.

2023.06.06 | 16:34

41
Господ да закриля това правителство и да ни води напред....руските орки дебнат зад всеки ъгъл...НИКОГА ПОВЕЧЕ РУСКО РОБСТВО В РОДИНАТА НИ !!!!
asenov

2023.06.06 | 19:00

51
neadekvaten idiot
Путин

2023.06.06 | 18:44

50
сера ти в устата робе еврогейски
Елeкmpa

2023.06.06 | 17:22

45
Слушам Крадеф, как си хвали правителството, все едно всичко то е направило за 10 месеца, а те не са си научели имената още. Но нито дума, за пътя на Копринката, къде потънаха едни 20 милиарда. Нито дума за Шишков, как е раздал само преди ден 4 милиарда на приближени до Крадеф фирми, как назначи рашисти за посланици, дори и на Марс, как напълни държавата с емигранти, както и нито дума за гангстерската война и, че искаха да гръмнат и Гешефта. Нито дума за похарчения държавен резерв...
Майтапчи Йово

2023.06.06 | 17:51

46
Сус бре, идиот... питай на Козяк, те ще ти кажат, ибрикчийо мазен:)))!
Елeкmpa

2023.06.06 | 17:21

44
Слушам Крадеф, как си хвали правителството, все едно всичко то е направило за 10 месеца, а те не са си научели имената още. Но нито дума, за пътя на Копринката, къде потънаха едни 20 милиарда. Нито дума за Шишков, как е раздал само преди ден 4 милиарда на приближени до Крадеф фирми, как назначи рашисти за посланици, дори и на Марс, как напълни държавата с емигранти, както и нито дума за гангстерската война и, че искаха да гръмнат и Гешефта. Нито дума за похарчения държавен резерв...
ще

2023.06.06 | 17:05

43
ще и сера в устенцата на тая дигитализиращата евро мастия
козяк

2023.06.06 | 17:03

42
козяк и мафията пак ни изработиха. уж протестната партия пп се прегърна в гроб с кумуването на козяк. да ева тая американска демокрация

2023.06.06 | 16:05

40
БО-КЛУ-ЦИ.А травестита дето търси меки китки под всеки пост сега ще му видя къде се е скрил и драска

Добави коментар

Водещи новини