Деница Сачева: Постигнахме изключително труден компромис, който не подлежи на ревизия

  • 04 юни 2023 18:57

  • 3685
  • 0
Деница Сачева: Постигнахме изключително труден компромис, който не подлежи на ревизия
© Булфото (архив)

"Всичко по проектокабинета е договорено. Не очаквам да има никакви промени. Това, което се постигна, беше изключително труден компромис, той не подлежи на ревизия. Не би трябвало да имаме изненади. Това ще е демократично избрано управление на парламентарната република - 1,2 млн. души застават зад него. Със сигурност има разочаровани избиратели, но залогът е отиване на нови избори. Смятам, че тази седмица ще има редовен кабинет", каза в предаването "На фокус" депутатът от ГЕРБ Деница СачеваДеница СачеваДеница Сачева е родена на 2 ноември 1973 г. в гр. София. От 2017 г. до декември 2019 г. е.


Според нея по отношение на имунитетите на депутатите трябва да се действа безпристрастно и принципно. "Съдбата на главния прокурор ще бъде решена от ВСС и президента, който трябва да подпише указа", отбеляза депутатът. И уточни, че ДПС участва в разговорите само във връзка с конституционно мнозинство.

"Няма сделка с Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на. Тяхно вътрешно решение е той да участва в разговорите. Те са участник, който ще бъде важен за професионалните дискусии по съдебната реформа", посочи Сачева.

Тя коментира и думите на президента при връчване на втория мандат - че той вече е дискредитиран. "Не смятам, че беше необходимо Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на да прави това изказване. Доста недостоен начин да се разграничи от Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната", вместо да говори открито. Ако е имало нередности, свързани с редовното им управление, можеше да бъдат показани на обществото. Това поведение е опит да се прехвърли вина от болната вина на здравата, а зад това прозира и нежелание да има редовно правителство", коментира тя.

По думите ѝ е крайно време България да се управлява от тези, които са избрани. "По отношение на Асен Василев имаме своите критики и притеснения, той е изискване на ПП, за да бъдат част от този кабинет, така че те ще носят отговорност за неговите действия. Самият той знае, че има сериозна доза недоверие към него. Има възможност да покаже дали властта е за обществена полза или лична приумица. Приемаме номинацията на Василев, но неговите предложения няма да бъдат безусловно приемани. Очевидно се прави опит за политически натиск върху решенията на НС за конституционни промени и съдебна реформа", обясни Сачева.

Томислав Дончев за проектокабинета „Денков-Габриел“: Това е конструкция с голямо напрежение

 

Валери Зайцев
3685 0

Свързани новини

Водещи новини