Съветникът на Радев проф. Маринов: Остават ни 20 дни до датата, до която България ще има действащ бюджет

  • 18 май 2023 08:02

  • 1494
  • 4
Съветникът на Радев проф. Маринов: Остават ни 20 дни до датата, до която България ще има действащ бюджет
© БТВ

Остават ни около 20 дни до датата, когато приключва действието на удължителния закон за бюджета. След 10 юни няма да има действащ бюджет. Министърът на финансите неведнъж предупреждаваше за всички възможни последици. Ще става все по-трудно за държавата да обезпечава необходимите публични плащания. 

Това заяви пред bTV проф. Александър Маринов, председател на Стратегическия съвет на Президента и съветник на служебния премиер.

„Проблемите са системни, те не се свеждат до една или друга партия или политически ръководител. Просто системата дава вече накъсо, забила е. Виждаме всякакви възможни комбинации, всякакви опити и ходове, включително и нестандартни. Резултатът е по-зле отколкото планината, която се е напънала и родила мишка.

ИТН към ГЕРБ-СДС: За да управляваме заедно, трябва да има ясна финансова програма

Моето впечатление е, че никой не иска да управлява и да носи отговорност, защото наистина има рискове, защото взаимното доверие е отрицателно. Сметките са кой ще излезе лошият и кой ще бъде безотговорният”.

По този начин Маринов коментира политическата ситуация у нас и възможността да отидем на шест избори.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1494 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2023.05.18 | 08:50

1
Платените от Кремъл руски тролове в нашия нет , ни заливат с ЛЪЖИ и ИЗМАМА, така както техните предци 50 години ни мамиха, че живеем добре е щастливо. Лъгаха ни в учебниците, че са ни освободили от турско робство , а защо никой не ги попита и отговора е ясен за да имат излаз на Босфора и Дарданелите. Родината ни и е платила с много злато на русите . После пак ни лъгаха, че са ни освободили от Хитлеро- фашизма и построиха паметници по- високи от тези на Апостола на Свободата ,а СССР е бил в съюз със същия Хитлер при подялбата на Полша Уважаеми Граждани...Българи , НЕ ВЯРВАЙТЕ НА ТРОЛОВЕТЕ В НЕТА, КОИТО ВИ ТРОВЯТ ВСЕКИ ДЕН за това, че Русия не е агресор и окупатор . НИКОГА ПОВЕЧЕ РУСКО РОБСТВО В БЪЛГАРИЯ !!!
'/;лк

2023.05.18 | 10:28

4
никога БОКО

2023.05.18 | 10:18

3
МРЪСЕН РУСКИ УГОЕН БОКЛУК
Емѝ...

2023.05.18 | 09:37

2
този не е "професор", а доносник на ДС и съдържател на явочна квартира, най-гнусната прослойка между агентурата.

Добави коментар

Водещи новини