БСП и ГЕРБ спретнаха жесток скандал в парламента

  • 27 юли 2012 13:48

  • 1758
  • 5
БСП и ГЕРБ спретнаха жесток скандал в парламента
©

БСП и ГЕРБ се скараха в парламента заради подписката на социалистите за референдум за АЕЦ „Белене”.

От декларация по темата, прочетена от лидера на БСП Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на, стана ясно, че са събрани подписи за провеждане на референдум от 773 447 български граждани. „Такъв важен въпрос да се развива ли ядрената енергетика в България, ние искаме да не се решава при затворени врати.Сметката за политиката на ГЕРБ, за тяхната арогантност, тоталитаризъм, полицейщина, я плащат българските граждани”, бе категоричен Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на.

Доброслав Димитров от ГЕРБ прочете обаче контрадекларация.

„Това, което чух като изявление, просто потвърди позициите, които БСП води в последните дни, а именно политика на национална безотговорност. Ако „Белене” беше толкова добър проект, защо на 29 ноември 2006 г. Тройната коалиция подписа споразумение, в което казва, че след 12 месеца ще сключи финален договор за строителството, защо тогава вие не сключихте този договор, имахте две години и половина”, попита Димитров.

"Вие подвеждате българските граждани", обърна се Доброслав Димитров към опозицията. „Хората са умни затова вие сте 40 души в ъгълчето на парламента”.

В този момент отляво се чуха разгневени гласове, които прекъснаха изявлението на Доброслав Димитров.

Председателстващият заседанието Анастас Анастасов се скара на депутатите от левицата: „Докато г-н Станишев говореше, не че кой знае колко неща каза, цялата зала мълчеше, замълчете за малко да чуете какво има колегата да ви каже. Уважавайте поне себе си", обърна се Анастасов към социалистите.

"Доброто възпитание не е силната им страна", допълни Доброслав Димитров.

Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на от БСП възрази срещу начина на водене на заседанието от Анастас Анастасов, който, според нея, не обръщал внимание на обидите, които се сипели над левицата. По думите на Манолова, Доброслав Димитров с изказването си обидил всички хора, които са се подписали в подписката на БСП. Това не е вярно, отговори й Анастас Анастасов.

„Вие ли, г-н Димитров, сте по-интелигентен от тези 800 000 граждани, които прочетоха въпроса за предстоящия референдум и избраха да се подпишат за неговото свикване. 800 000 души прецениха, че този въпрос е коректен”, посочи Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на.

„Оставете хората да решат, не ги подценявайте. Искам да ви попитам, вие, който с лека ръка нарекохте престъпници българските правителства преди вас, срамувате ли се от своя баща, който по същото това време е бил директор на „Кремиковци” през същата 1996 година, попита тя Доброслав Димитров. "Обиждате хората", повтори Манолова.

"Току-що вие обидихте всички български граждани със своето поведение", заяви от своя страна Анастас Анастасов.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1758 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
МАХАЙТЕ СЕ ИЗМАМНИЦИ

2012.07.28 | 13:52

3
ВСИЧКИТЕ 240 ДЕПУТАТИ СТЕ КЕЛЕМЕТА !!! С ДЪРЖАНИЕТО СИ ОБИЖДАТЕ БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД - МРЪСНИ КРАДЛИВИ ЧЕРВЕНИ ХМЕРИ !!!
СТЪРШЕЛ

2012.07.28 | 12:41

1
СЛЕД 10 ГОДИНИ ТИ СЪЩО ЩЕ БЪДЕШ В НЕБИТИЕТО НАРКОМАНЧЕ !!!
СТЪРШЕЛ

2012.07.28 | 13:52

2
ПОД № 2 - ОДГОВАРЯМ НА НАРКОМАНЧЕТО КОЕТО СЛЕД 10 г ЩЕ СТАНЕ ПЕНСИЯ - ЖИВОТА Е МНОГО КРЕХЪК Н д ГОСПОДИНОВ , ЗЛОБАТА ЗА ТОВА ЧЕ СИ ПОМИЯ ТЕ САМОИЗЯЖДА !!!!

2012.07.28 | 19:52

5
Нека да има референдум ,ама да не е за или против АЕЦ Белене, а в него да пише съгласни ли сте да дадете 8000 лв. за строителството на Белене или не .
хмм

2012.07.28 | 19:52

4
Много съм съгласен, с теб! Това, което правят Червените, е че се възползват от отчаянието, на българите, които са се подписали, там хем да се зарадват, че ще има референдум( нещо необичайно, за БГ ) и, че може би АЕЦ " Белене", ще подобри живота им! Но Червените изроди, не им казаха, че практически, БГ, сега не е способна да изгради един такъв проект! А когато сме могли и тези вампири, са изсмукали парите и нищо не са направили! хайде, моля ви, замислете се и нека си говорим право куме в очи! В БГ, няма нито левица, нито десница, това е някакво БГ извращение и вместо след падането на комунизма, да направим, като Поляците и да "отсраним", всички, комунисти от парламента, ние направихме обратното, като ги вкарахме там! Хей, за т`ва ние сме си виновни, защото сме тъпи, като галоши! хайде и със здраве! :)

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини