Министър Тодоров поздрави библиотечните работници по случай 11 май

  • 11 май 2023 10:30

  • 227
  • 0
Министър Тодоров поздрави библиотечните работници по случай 11 май
© Булфото (архив)

Министърът на културата Найден Тодоров Найден Тодоров Найден Тодоров завършва с отличие музикалното училище „Добрин Петков“ в Пловдив и поздрави всички библиотечни работници по случай 11 май, техния професионален празник, съобщиха от пресцентъра на министерството на културата. 

„Благодарение на Вашата всеотдайност българинът успява да съхрани усещането за дълбока необходимост от съприкосновение с писаното слово и днес. Поздравявам Ви за усилията да променяте и обогатявате библиотеките в съзвучие с изискванията на съвремието и да отстоявате достойното им място на водещи културни центрове в духовното пространство на страната ни!“, се казва в поздравлението на министър Тодоров.

На 11 май Българската православна църква и българският народ възторжено честваме нашите първоучители и просветители - светите равноапостоли Кирил и Методий. Успехът на тяхното дело се проявява във вековете - те ни дадоха основа, върху която цялото славянство доизгради своята култура.

Министър Тодоров се срещна с директорката на Националната библиотека на Нигерия

По този повод пред паметника на светите братя пред Националната ни библиотека, която отбелязва своя патронен празник, е предвидено тържествено честване. От 10:45 ч. с кратка програма своя патронен празник ще отбележат възпитаниците от Националната гимназия за древни езици и култури „Свети Константин Кирил-Философ“, а от 11:15 ч. започва празникът на Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“.

В 12 ч. в Централното фоайе на Националната библиотека ще бъде открита и изложбата „Идеалът като действителност“, посветена на 200-годишнината от рождението на големия българският писател, езиковед, фолклорист, общественик, будител и създател на едно от първите класни училища в България - Найден Геров.

В събитията по случай 11 май ще вземат участие зам.-министрите на културата Марина Василева и доц. д-р Пламен Славов.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
227 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини