ГЕРБ - СДС разкритикуваха остро управленската програма на ПП - ДБ, започват срещи с другите партии

  • 03 май 2023 12:00

  • 4734
  • 44
© Novini.bg

Според изискванията за прозрачност трябва да ви запознаем докъде е стигнала общата работа. Има цели сектори, в които забележките ни са приети - спорт, култура, външни работи, отбрана. Наред с това няма да е честно да не отбележим, че голяма част от предложенията, които постъпиха към нас, не са професионални. Това каза зам.-председателят на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в Томислав Дончев на брифинг в парламента, на който представители на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в - СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на представят работата на спечелилата предсрочните парламентарни избори коалиция и "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната" - Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" върху съвместна управленската програма, предаде репортер на Novini.bg.

В голяма част от секторите предложенията бяха под формата на заклинания, лозунги, шепоти. За съжаление, имаме дефицит или липсващи цели сектори, като европейско финансиране, грижа за децата, туризъм. Най-големият проблем е свързан с острото противоречие в сектора бюджет и финанси спрямо всички останали сектори. Дори при консервативни изчисления за 18 месеца управление дефицитът ще е поне 7-8 млрд. лева, заяви Дончев.

Състоянието на публичните финанси е изключително тежко. На фона на тази тревожна картина ние очаквахме с голям интерес програмата на ПП - ДБ в частта бюджет. Очаквахме да чуем отговори, които цялото общество очаква. За съжаление, не видяхме такива решения. Направена е декларация за дефицит от 3%, но никъде не се казва как ще стигнем до този дефицит от 3%. Колегите предлагат да бъде заложена нова дата за влизане в еврозоната – 1 януари 2025 г. Но България има проблем с ръста на инфлацията, а в цялата програма на ПП - ДБ не видяхме предложения за решаване на този проблем. А това е една от основните пречки пред България за влизане в еврозоната, посочи Петкова.

Друг важен проблем, на който не видяхме, е членството на България в ОИСР. Никъде не видяхме какви са мерките за влизане в Организацията за икономическо сътрудничество и развитие. Не са остойностени и мерките за данъчното законодателство. Няма политика по увеличаване на инвестициите и по отношение на растежа, добави тя.

Тоест, ние отново в края на изпълнението на тази програма няма да знаем каква е сметката от това. Ако трябва да обобщим с едно изречение каква е политиката на ПП - ДБ в областта на финанси и бюджета - това е, че тя не дава отговори и решения, а напротив - предизвиква още въпроси и показва, че посоката която залагат, е неточната посока, подчерта Теменужка Петкова.

На брифинга стана ясно, че ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в - СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на и ПП - ДБ имат съществени различия и в областта на съдебната реформа.

В сектор енергетика програмата на ПП - ДБ е незаконна, обяви депутатът от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в - СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на Жечо Станков.

ПП-ДБ номинира акад. Николай Денков за премиер, ето кои са другите имена в проектокабинета им

Ние дадохме шанс на тези опити без покритие да направим нещо заедно, но в последните седмици беше направен само опит да се заблудят избирателите на ПП как ПП не преговаря с нас, не работи с нас, а от нас се очаква да направим всичко, включително управленска програма. Ние в тази поредна зрителна измама ние повече няма да участваме и смятаме, че зрителните измами повече няма да бъдат наш приоритет, коментира зам.-председателят на ПГ на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия вСДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на Деница Сачева.

В отговор на въпрос дали от казаното на брифинга трябва да се разбира, че се слага край на работата по съвместна управленска програма, Томислав Дончев заяви: "Работата е стигнала до средата и с активна намеса от наши експерти би могла да бъде завършена. Качеството категорично трябва да се повиши и когато има приоритети, трябва да е ясно дали бюджетът може да ги понесе".

Имаме готовност за управленска програма. Това е нашата платформа, с която от утре последователно ще водим разговори с останалите парламентарни групи. След това, след серията експертни разговори следват лидерските разговори, обяви председателят на ПГ на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия вСДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на Десислава Атанасова.

Попитана дали ще има други разговори с ПП – ДБ с мандата на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия вСДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на, Атанасова каза: "През последните три седмици демонстрирахме търпение и огромни усилия, за да стигнем до трите стъпки, които могат да формират общо управление – зааконодателна програма, управленска програма и правителство. През цялото това време слушахме едно и също – решението на националните им съвети и органи, че няма да подкрепят първия мандат на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, няма да говорят с ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в за имена на кабинет и че единственото, което искат, е нашата подкрепа, реализирана във втория техен мандат. Днес г-н Борисов много ясно каза следното: "Ако те са забравили, че ние сме победители в два поредни предсрочни избора, да им го напомним отново". Загубихме достатъчно време, което можеше да бъде посветено, включително и на законодателна дейност, за да ги обучим как се пише управленска програма. Идва време за сериозни разговори за България".

По-рано днес пред журналисти в парламента във връзка с разговорите за правителство и вчерашния проектокабинет, представен от "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната" - Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от", лидерът  на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г каза, че тази ситуация отговорността на всички партии, включително и на "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател", е да се направи кабинет от личности.

Кандидатът за премиер на ПП - ДБ Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С вчера беше категоричен, че по състава на  Министерския съвет, който обединението би предложило, ако се стигне до  втори мандат, няма да бъдат водени преговори с ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в - СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4734 44

Свързани новини

Коментари 44

Добави коментар
Гошо

2023.05.04 | 21:56

44
ДБ и ПП нямат управленска програма. Те имат инструкции от едно посолство
Dont

2023.05.04 | 12:22

43
За критикуване са си.
Dont

2023.05.04 | 12:21

42
За критикуване са си.
☠️✋Cлaвeнa Toчeвa✌️☠️

2023.05.04 | 06:38

41
☞✋...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.Дай Боже циреи на гъзъ му на циганина-канибал-ваксър Боко-Българоубиеца да излязат, и да се размножат, и като гъби след дъжд да никнат, а на лъжливия му език язва да излезе! ...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.Дай Боже свещ скоро да му палят и заупокойна молитва да му четат. ...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.Проклет да е и той и децата му и внуците и правнуците му до девето коляно. ...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.Да стигнат до просешка тояга и да просят по улиците комат хляб. ...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.Мир да не види ни на тоя ни на оня свят...¸¸¸...¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸.ТРИЖДИ АНАТЕМА.¸¸¸...¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸ .Амин.¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸…Амин.¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸…Амин. ¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸ ¸¸¸.††††††…ПPOKЛEТ дa Бъдe!¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸…Амин...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸¸¸¸.††††††…ПPOKЛEТ дa Бъдe!¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸…Амин...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸¸¸¸.††††††…ПPOKЛEТ дa Бъдe!¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸…Амин...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸⚡: tiny.cc/6fk2vz ☞☢️Eтo ги цигaнckитe бapoни koитo oт тpийceт гoдини oтвличaт дъщepитe нa Бългapия зa poбини-пpocтитyтkи и пpoдавaт cинoвeтe нa Бългapия зa дoнopи нa вътpeшни opгaни, а глacyвaщитe зa тях сa зoмбиpaни OЛИГOФPEHИ!⚡: tiny.cc/j7i5vz ☞☢️Kpaдцитe, пpeстъпницитe и yбийцитe Гоце фон Клозет, Циган-Бoko-Гoмнoтo, Циган-Kocтя Koпeйkин, Дoмyз-Kapakaчaн, Цигaнинa-Ивaн Kocтoв, Pyмeн Гaйтaнckи-Bълkа, бpaтя Дoмycчиeви и Доган-Сопола от Дръндар НA BЪЖETOOO!☢️: tiny.cc/56t1vz

2023.05.03 | 15:17

33
Славчо от ДПС-2, веднага ша ва подкрепи. Той нали е борец за "справедливост". Едно говориха от ИТН, съвсем друго правят. Безсрамници.
ZeЛЕвСКИ

2023.05.03 | 18:42

40
НЕГРАМОТНИЯ УЧИНДОЛСКИ ЧАЛГАР Е ТОЧНО ТОЛКОВА ПРОСТ, ЛЪЖЛИВ И КРАДЛИВ, КОЛКОТО Е СИК-аджията КОМУНИСТА, ПОЖАРНИКАРа агент "БУДА“-ла ☭ ..... ОТГОРЕ НА ВСИЧКО Е КРЕАТУРА НА ДРЪНДАРСКИЯ ЦИГАНИН ААМЕТ ДОГАНУУГЛУ ......
ДЕНКОВ ОТ ПП , ДБ

2023.05.03 | 15:30

34
Е МЕНТЕ АКАДЕМИК ... ФАКТИ В ИНТЕРНЕТ...ИХИИИИИИЙЙЙ
ZeЛЕвСКИ

2023.05.03 | 18:41

39
СВИКВАЙ ГЕйРБАВ ДРоГАРЮ ТУЛу́П ☭ СИК-аджията КОМУНИСТА ПОЖАРНИКАРа агент "БУДА"-ла☭ ИЗТЕЧЕЧЕ В КАНАЛА ЗАЕДНО С ВАС ПРИСЛУГАТА МУ.. ИДВА РЕДА НА КАСКЕТА ГЕШЕВ........ ОТ ТУК НАТАТЪК ТИКВАТА ШЕ ГЛЕДА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТКЪДЕ ОПАШКАТА НА КОНЯ НА ПАМЕТНИКА, НА ЦАР ОСВОБОДИТЕЛ.... ИЛИ ОТ ОФИСА НА БАЙ СТАВРИ....МУ-ХА-ХА

2023.05.03 | 14:48

32
==..БОЙКО !ПРЕМИЕР ЗА ПРИМЕР И ПОДРАЖАНИЕ !!! ПОДКРЕПА ЗА ИСТИНСКАТА ПАРТИЯ ГЕРБ СДС ДО КРАЙ!!
ZeЛЕвСКИ

2023.05.03 | 18:39

38
СВИКВАЙТЕ ГЕйРБАВИ ДРоГа́Ре ТУЛу́ПИ ☭, СИК-аджията КОМУНИСТА ПОЖАРНИКАРа агент "БУДА"-ла☭ ИЗТЕЧЕЧЕ В КАНАЛА ЗАЕДНО С ВАС ПРИСЛУГАТА МУ.. ИДВА РЕДА НА КАСКЕТА ГЕШЕВ........ ОТ ТУК НАТАТЪК ТИКВАТА ШЕ ГЛЕДА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТКЪДЕ ОПАШКАТА НА КОНЯ НА ПАМЕТНИКА, НА ЦАР ОСВОБОДИТЕЛ.... ИЛИ ОТ ОФИСА НА БАЙ СТАВРИ....МУ-ХА-ХА
додо

2023.05.03 | 18:25

36
Наистина докрай!До края на живота беден но с надежда че !
додо

2023.05.03 | 18:25

37
Наистина докрай!До края на живота беден но с надежда че !
Охоо

2023.05.03 | 18:23

35
От кога искате да се гушнете с ДПС И БСП! И трите сте ни вадили душите с години само Ваню Костов го няма и да оформите най крадливата възможна коалиция!
Охоо

2023.05.03 | 14:37

31
От кога искате да се гушнете с ДПС И БСП! И трите сте ни вадили душите с години само Ваню Костов го няма и да оформите най крадливата възможна коалиция!

Добави коментар

Водещи новини