Политологът доц. Любенов: ГЕРБ - СДС и ПП - ДБ не играят игри, търсят се всякакви варианти за кабинет

  • 02 май 2023 17:55

  • 844
  • 1
Политологът доц. Любенов: ГЕРБ - СДС и ПП - ДБ не играят игри, търсят се всякакви варианти за кабинет
© NOVA NEWS
Слушай новината Слушай новината

Ходът да се предлага кабинет от втората политическа сила, без още първата политическа сила да е обявила свой кабинет, е доста нестандартен. Все пак ние трябва да погледнем и през призмата на факта, че Бойко Борисов призова "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"" - "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" (ПП - ДБ) да обявят състава на кабинета си, за да прецени дали евентуално ще ги подкрепи.  

Това каза в предаването "Денят на живо" по NOVA NEWS политологът доц. Милен Любенов, който коментира представения днес прокетокабинет от ПП - ДБ.  

ПП-ДБ номинира акад. Николай Денков за премиер, ето кои са другите имена в проектокабинета им

"На мен ми прави впечатление, че вървят интензивни разговори мебду ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в - СДС и ПП - ДБ, които ние няма как да видим изцяло. Това означава, че се търсят всякакви варианти за съставяне на редовно правителство. Не бих се учудил, ако на по-следващ етап проектокабинетът на ПП - ДБ претърпи промени и в него да видим знакови лица, които да са свързани ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в. За мен двете коалици не играят игри. Ако се стигне до редовен кабинет и се намери консенсус между двете коалиции, мандатът на това правителство трябва да е пълен. За мен двете коалиции още не си вярват и това е пречката да се намери формулата за редовен кабинет. Акад. Денков е консенсусна фигура, разумен е, спокоен и диалогичен. Резервите на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в към него най-вероятно са свързани с факта, че той е политически фигура и е тясно свързано с политическото ръководство на ПП", добави той. 

"Въпросът за посегателството срещу главния прокурор, който трябва да се зададе, е - кой печели от това. Със сигурност този инцидент ще има политически отзвук. Не мога да знам дали този опит за атентат ще катализира преговорите за формиране на редвоно правителство или цели нещо друго", коментира доц. Любенов опита за покушение срешу главния прокурор. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
844 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.05.02 | 18:17

1
Хахахаха гласуваш за тиква и получаваш променливите, хахахах кво се получава, шарена тиква варена, свършен е просТ тиквун ама поне навъртя километри, па променливите се занулиха още на старта.

Добави коментар

Водещи новини