Министерският съвет решава за създаването на Център за въздушни линейки

  • 03 май 2023 06:55

  • 593
  • 3
Министерският съвет решава за създаването на Център за въздушни линейки
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Кабинетът решава за създаване на Център за спешна медицинска помощ по въздух. Предложението е на Здравното министерство.

В документа е записано, че Центърът ще осигурява спешна медицинска помощ на заболели и пострадали лица на местопроизшествието и по време на транспортирането; извършване на въздушен транспорт на донори на органи и на органи, предназначени за трансплантация; координация на дейностите по предоставяне на транспорт по въздух.

Центърът ще разполага с 68 щатни бройки, като е предвидено сформирането на 4 бази.

Първите два хеликоптера за нуждите на спешната медицинска помощ се очакват в България в средата на тази година.

Вижте какви решения ще взима служебното правителство утре

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
593 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2023.05.03 | 08:16

3
Платените от Кремъл руски тролове в нашия нет , ни заливат с ЛЪЖИ и ИЗМАМА, така както техните предци 50 години ни мамиха, че живеем добре е щастливо. Лъгаха ни в учебниците, че са ни освободили от турско робство , а защо никой не ги попита и отговора е ясен за да имат излаз на Босфора и Дарданелите. Родината ни и е платила с много злато на русите . После пак ни лъгаха, че са ни освободили от Хитлеро- фашизма и построиха паметници по- високи от тези на Апостола на Свободата ,а СССР е бил в съюз със същия Хитлер при подялбата на Полша Уважаеми Граждани...Българи , НЕ ВЯРВАЙТЕ НА ТРОЛОВЕТЕ В НЕТА, КОИТО ВИ ТРОВЯТ ВСЕКИ ДЕН за това, че Русия не е агресор и окупатор . НИКОГА ПОВЕЧЕ РУСКО РОБСТВО В БЪЛГАРИЯ !!!
????

2023.05.03 | 07:19

2
Това ли е ПРОБЛЕМА на България ?! А,КОГА ТЕ ще ВЗЕМАТ някакво РЕШЕНИЕ за КОРУПЦИЯТА,КОРУПЦИЯТА по ВИСОКИТЕ ЕТАЖИ ?! КОГА ????

2023.05.03 | 07:17

1
Знамена на ЕС и НАТО бяха изгорени на Деня на труда в Италия. Италианците не искат да пращат пари и оръжие на този идиот Зеленски.

Добави коментар

Водещи новини