Донев: Критикуващите бюджета критикуват собствените си законодателни решения

  • 26 април 2023 10:21

  • 669
  • 2
© Булфото (архив)

След като в края на минлата седмица с министър Велкова представихме проекта на закона за държавния бюджет, част от реакциите на политиците и коментаторите показват, че някои съществени моменти съзнателно или не са останали неразбрани. Няма да гадая по какви причини и с каква цел, но заради грешките в преразказа се налага да внесе някои допълнителни ясноти.

Това заяви служебният премиер Гълъб ДоневГълъб ДоневГълъб Донев е роден през 1967 г. в София.   Завършва 35-а Руска езикова гимназия в София. преди редовното заседание на Министерски съвет. 

В последните дни не всички гвоорят за бюдбета, но и мнозина говорят за него с прилагателни и съществителни имена. Вероятно, за да звучи по-ефектно техния прочит на бюдежтните редове. Числата в бюджета представят реалността, с която сме длъжни да се съобразяваме, незавсиимо дали ни харесва или не. Коментарите в стилистиката на перо по перо са много и от различен характер. Министерство на финансите в готово да представи детайлна информация на политическите партии за бюджета ред по ред, за може да стане по-ясно за тях какво точно представлява бюджетът на държавата. Проектът за бюджет 2023 е разработен от действащо законодателство, както в приходната, така и в разходната част, добави премиерът.

В този бюджет се оглеждат решенията на Народните събрания от последните две години. Когато политиците критикуват служебото правителство за бюджета, те критикуват собствените си законодателни решения, довели до 6.4% бюджетен дефицит. В мотивите на бюджета са представени възможни мерки за намаляване на дефицита до 3%, но те не са включени в арзчетите за 2023. В случай, че посочените мерки има такива, които привлекат вниманието на народните предсатвители, тяхното финансово въздействие ще бъде отразено в план-сметката на държавата, отбеляза Донев. 

Нека не забравяме, че точното място за обсъждане на бюджета на държавата е българският парламент. Всяка идея на финансист или политик за общите ни пари е необходимо да срещене разбиране в бюджетната комисия на парламента. А в последствие да получи парламентарна подкрпа, иначе всичко друго е надприказване с нулева стойност, каза още Гълъб ДоневГълъб ДоневГълъб Донев е роден през 1967 г. в София.   Завършва 35-а Руска езикова гимназия в София.

Вижте какви решения ще взима служебното правителство утре

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
669 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.04.26 | 10:49

1
Така е, но хората които са гласували не знаят законите по които живеят

2023.04.26 | 11:16

2
Че кой ги знае, па и без това постоянно си ги сменят и гласят за по изгодно крадене.

Добави коментар

Водещи новини