ПП-ДБ гневни заради случващото се с Пловдивския панаир, от коалицията нарекоха Георги Гергов "уличен боец"

  • 26 април 2023 12:14

  • 2623
  • 7
© Novini.bg

Случилото се с Пловдивския панаир е "скрита приватизация в ущърб на всички българи", заяви на брифинг в парламента Даниел ЛорерДаниел ЛорерДаниел Лорер завършва компютърни науки и бизнес управление в университета в Тел Авив. Утвърждава от "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"".

"От 2016 година този процес започна тогава, когато правителство на ГЕРБ дари на Община Варна акциите в Пловдивски панаир. Предвид обществения натиск, Общинският съвет на Варна взе решение тези акции да бъдат върнати на държавата. От 2017 година кметът на Варна не предприема нищо. Не една, не две, не три, не четири години. Изобщо - нищо, въпреки решението на Общинския си съвет до степен, до която в крайна сметка Общинският съвет взима друго решение и акциите се апортират в пловдивската фирма “Плодим”. Не само че предишното решение не е изпълнено, цената, по която това се случва, е в ущърб на българските граждани. Тя е по номинал 1 лев за акция, а не пазарната цена, която се полага на варненци за техния дял от Пловдивския панаир. Пинг-понгът между Кметство Пловдив и Кметство Варна е болезнен и в ущърб на всички българи", добави той. 

Община Пловдив отказа да обжалва съдебното решение за Пловдивския панаир

“Това, което предприех във Варна във връзка с неизпълнението на решението на Общинския съвет от 2017 година, подадох сигнал до Прокуратурата, Варненска окръжна прокуратура, Софийска градска прокуратура, която е наследник на Специализираната прокуратура. Оказа се, че за г-н кмета решението на Общинския съвет, според Прокуратурата, е пожелателно. Това било упълномощаване, а не задължение. Фактически г-н Портних, освен че не е изпълнил решението на Общинския съвет от 2017 година да върне акциите от Пловдивския панаир на държавата, защото те му бяха дадени, за да ги замени за т.нар. “дупка” във Варна, той не е отправил и предложение до Общинския съвет да избере представител в Общото събрание на акционерите, за да имат варненци представител и да знаят дали печелят, или губят от тези акции. Много институции работиха в интерес на г-н Гергов”, заяви Стела Николова. 

Съдът в Пловдив: Две от трите точки на решението на ОбС за Панаира са неистински

“В понеделник бе крайният срок, когато кметът на Пловдив трябваше да внесе жалба в Пловдивския апелативен съд, с което да се прегради възможността почетният консул на Руската федерация до поеме пълния контрол върху Международен панаир - Пловдив, което е най-голямата изложбена площ в Източна Европа. В понеделник кметът беше в отпуск. Изпълняващият длъжността - г-н Родопски, беше на командировка в София, а директорът на Правна дирекция е бил в болнични. С това те проспаха възможността държавата да запази контрола върху Пловдивския панаир. Оттук-насетне почетният консул на Руската федерация Георги Гергов може да събори палатите и да построи 350 декара в централна градска част на реката в жилищен комплекс. Това е емблематичен пример за това как не трябва да бъде упражнявана властта и за това как може да бъде удовлетворен частен интерес с обществено благо”, каза Йордан Иванов.

“Следващите стъпки ще включват сезиране на Прокуратурата, най-малкото за възможна безстопанственост. Отново виждаме как се пропускат възможности да се защити общественият интерес именно от тези, които следва да го защитят. Надяваме се Прокуратурата да си свърши работата поне тук. Ще направим всичко възможно министърът на културата да ускори процедурата по даване на статут на недвижима културна ценност от национално значение на Международен панаир - Пловдив. Даването на такъв статут ще предотврати евентуалното събаряне или застрояване на Пловдивския панаир”, заяви Никола МинчевНикола МинчевНикола Минчев е роден на 13.09.1987 г., юрист по образование. Сферите му на работа като адвокат са.

Привикват в парламента Борисов и Станишев за Пловдивския панаир

Манол Пейков пък съобщи, че лично е бил блъскан от охранителните на Георги Гергов и го нарече “уличен боец”. “Охранителите дори отказаха да се представят. Това се подготвя от много години. Към 2006 година цената на Пловдивския панаир, дадена от независим оценител, е била 400 милиона. В момента надминава милиард. Г-н Гергов я е придобил с много хитри и внимателни заменки, по мои груби изчисления, за сто пъти по-малко пари от тази цена. Не е случайно, че г-н Здравко Димитров ритуално и театрално напусна ГЕРБ. Това е било подготовка да си осигури спокойни старини”, добави той и категорично подчерта, че Международен панаир - Пловдив трябва да бъде спасен, включително и заради невероятната си история. 

Последвайте канала на

Теодора Павлова
2623 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2023.04.26 | 14:33

7
Вътрешната опозиция в БСП, отглеждана от ГЕРБ си чака премията.
Stamatis

2023.04.26 | 14:31

6
Палячи! Колко са смешни, когато се съберат парламентарна рупа и стоят като истукани!Да не говрим, че едни имат лица на измамници, а другите на тъпаци от класа!
Жан Клод

2023.04.26 | 14:10

5
ГГ- уличен боец !? Нима? ГГ е поласкан.

2023.04.26 | 13:58

4
ГЕРГОВ Е ОТ КЛИКАТА НА БОКО!
МНОГО ФИЛМИ

2023.04.26 | 13:48

3
ГЛЕДАТЕ , СЛЕД ПОЛУНОЩ МАЙ ,А ?

2023.04.26 | 12:39

1
Той си е негов , какво искат тези селски бедняци
ха,ха,ха

2023.04.26 | 12:50

2
Естествено, ако не вярват да питат Радев Масона.

Добави коментар

Водещи новини