Министър Шишков: Няма избран вариант за АМ „Струма” през Кресненското дефиле

  • 25 април 2023 12:19

  • 1170
  • 0
Министър Шишков: Няма избран вариант за АМ „Струма” през Кресненското дефиле
© Булфото (архив)

"Към този момент да твърдим, че има избран вариант за магистрала „Струма” - такъв няма", каза пред bTV служебният регионален министър Иван ШишковИван ШишковИван Шишков е роден на 14 септември 1963 г. в София. Завършва образователна степен магистър по.

Хората от Кресна излизат на протест. Причината е появилата се информация, че в четвъртък започва строежът на магистрала „Струма“. Местните уточняват, че не са против строежа на магистралата, а срещу превръщането на настоящия път в еднопосочен.

"Това, което сме направили, и това, което вероятно е заблудило хората да излязат на протест, е, че аз съм одобрил един подробен устройствен план, изключително малък, който на практика довършва един пътен възел – краят на магистралата посока от Гърция към София. Става дума за 200 метра, ще довършим тази пътна връзка”, беше категоричен арх. Иван ШишковИван ШишковИван Шишков е роден на 14 септември 1963 г. в София. Завършва образователна степен магистър по.

Според министъра този подробен план няма отношение към вариантите за строителство на магистралата през дефилето и не ги предопределя.

Шишков се надява до септември да започне да се строи участъкът Русе – Бяла

"Ако хората е трябвало да протестират наистина активно, е трябвало да го направят, когато са се правили вариантите на трасетата. В момента имаме три варианта на трасета, но няма избрано такова”, заяви Шишков.

По думите му няма никакъв смисъл в момента да се нагнетява напрежение с протести на хората в района.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1170 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини