Експерти: Очакват се сътресения в една от големите партии

  • 10 април 2023 07:55

  • 4587
  • 12
© Нова телевизия
Слушай новината Слушай новината

Не съм съгласен, че нямат допирни точки „Продължаваме Промяната” и ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, защото една от първите точки, която ще влезе, ще бъде военната помощ за Украйна и тогава няма как да гласуват по различен начин 2/3 от партиите. Това заяви бившият зам.-министър на външните работи Милен Керемедчиев в ефира на Нова телевизия.

„Има твърди ядра, които подкрепят политиката на партията си. Не смятам, че 100% от самите депутати на ПП поддържат такава политика, вероятно ще има сътресения в партията, ако остане в дълбока опозиция”, каза още той.

Доц. Иво Инджов заяви: „Имаме категорична заявка от ПП, че няма да направят правителство на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и с участието на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в. Борисов има пълната възможност да състави правителство с ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с, ИТН, и ще се намерят няколко депутати от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е. Нинова нищо не е казала против експертно правителство на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в.”

"Заявката на Борисов да не подкрепи бюджета на този етап, ако няма съгласие за кабинет, е доста безотговорна. Това не е подход, който предполага постигането на компромис и формирането на една евроатлантическа коалиция. Тя вече утече в канала тази идея, лично според мен, няма да стане", допълва той.

„Проектокабинетът на Габровски съдържаше фигури, свързани с предишни управления, някои политически сили. тогава обаче целта беше да се привлече ПП и ДБ. сега, при положение, че категорично вървят по пътя към структуриране в опозиция и подготовка за местните избори и евентуални следващи предсрочни парламентарни избори, Борисов не трябва чак толкова да се съобразява с останалите политически сили и да стесни кръга на експертите”, допълни още той, но смята, че фигури като Симеон Дянков и Соломон Паси биха били трудни за преглъщане от някои от партиите.

Кристиян Шкварек смята: „Пет избори по-късно, вървим към един абсурд, в който всичко става възможно, а толерантността на избирателя се повишава, включително коалиции между партиите. ПП-ДБ си гонят партийният интерес за местните избори. Толерантността към един кабинет, който би бил програмен, неполитически, а експертен. Който би включвал почти всички формации. Дори и включването на „Възраждане” мисля, че би било възможно”

Румен Радев свиква първото заседание на 49-ото НС в сряда?

„Първият трябва да направи кабинет, защото носи най-голямата легитимност и електорална тежест”, допълва той.

Милен Любенов коментира: „Вариант между двете основни коалиции вече е невъзможен. Има и втори вариант според Борисов, значи има предварителни разговори между останалите политически формации. Вероятно ще имаме програмно правителство с ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с, ИТН, ще изчакаме да видим и БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е какво ще направи.”

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
4587 12

Свързани новини

Коментари 12

Добави коментар

2023.04.10 | 09:44

8
след като видях отново вечния зам външен министър, смърдящия и през екрана жабока урод керми, веднага извиках дезинфектори и вече 2 часа не могат да се справят от вонята му. нова тв, защо причинявате това на хората? това ли ви е капацитета по всичко?
БРАВОООО

2023.04.10 | 09:47

12
Всички забелязват , как се гаврят със българския народ.

2023.04.10 | 09:46

11
Пишете как в Демократична Франция, Демократично Полицията бие хората, дето са гласували да ги бият Демократично. Това пишете.

2023.04.10 | 08:02

1
Червените говнояди карат по изпитаната схема от 90-те. И тогава така разцепваха всичко що не е одобрено от мАсква.
Ха, ха, ха

2023.04.10 | 09:45

10
Горния говнотрол се появи , след като си извади вибратора от гъза и го облиза. Емѝ хомосексуалиста и днес ще ни досажда целия ден със своята шизофрения и фобия , че го преследват болшевики, рашисти, путинисти, комунисти и зелени чорапи да го чукат във дъртия 55 годишен разпран гъз.
а и да не забравя

2023.04.10 | 08:09

3
всички червени говнояди станаха евроатлантици, просто са безродници слуги на чужди интереси .. от ссср минаха към краварите
малоумник джендерски

2023.04.10 | 08:08

2
ква масква, 4 военни бази на краварите ... изпълнява се всичко кво се нареди от краварите, малоумник ... ква масква, кви червени говнояди ... ще ви тричаме много скоро п@плач тролска

2023.04.10 | 09:44

9
след като видях отново вечния зам външен министър, смърдящия и през екрана жабока урод керми, веднага извиках дезинфектори и вече 2 часа не могат да се справят от вонята му. нова тв, защо причинявате това на хората? това ли ви е капацитета по всичко?

2023.04.10 | 09:42

7
след като видях отново вечния зам външен министър, смърдящия и през екрана жабока урод керми, веднага извиках дезинфектори и вече 2 часа не могат да се справят от вонята му. нова тв, защо причинявате това на хората? това ли ви е капацитета по всичко?

2023.04.10 | 09:38

6
Не партия а коалиция ПП ДБ. А ПП не е партия а ГЕЙ КЛУБ.

2023.04.10 | 09:12

5
Само Възраждане е истинска политическа сила! всичко останало е ненужен алчен боклук.

2023.04.10 | 08:49

4
Въпроса не е дали БСП ще подкрепи ГЕРБ а дали Бойко ще ги приеме.

Добави коментар

Водещи новини