Ще се разберат ли ГЕРБ и ПП за експертен кабинет?

  • 06 април 2023 12:32

  • 1583
  • 7
Ще се разберат ли ГЕРБ и ПП за експертен кабинет?
© Novini.bg/ Canva
Слушай новината Слушай новината

Мисля, че изпреварващият ход на ПП да заявят, че няма да подкрепят редовно правителство беше много добър, защото предопределиха и този на ДБ. Сега ако решат ДБ да се цепят, излиза, че предават четата и това ще разочарова техните избиратели. Борисов се превръща в Лили Иванова на българската политика - той е вечен. Някои идват и си отиват, той остава и печели избори. Вероятността за сформиране на правителство е малка. Вариант за експертен кабинет има - около евроатлантическите сили.

Това каза за ''Твоят ден'' политологът Петър Чолаков.

По думите му едно такова правителство ще бъде продадено от "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" като еманация на задкулиситето на хората на Сорос и Бил Гейтс. ''Ще бъде политическа грешка експертен кабинет между ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и ПП. Ако не се разточи процедурата за връчване на мандатите и не се състави кабинет, ще ходим на избори и през лятото", коментира той. 

Какви са вариантите за коалиционен кабинет?

Политологът Георги Киряков ПП искат да се мине през две фази на споразумение.

"Първо да е единодушно гласуване в НС по общи теми и след това да се мисли на базата на приетите реформи какво може да се случи. Борисов обаче иска първо мнозинство, после приоритети. Така върви към възможността за взрияване на мнозинството. По-вероятно е да се стигне до нови избори, отколкото на базата на някаква платформа да се направи правителство между ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на и ПП-ДБ. Все по-малко вероятна става тази възможност с всеки изминал ден. Така се върви към нови избори от гледна точка на това, че от 5 вота ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в са спечелили 3, два пъти не успяха да съставят кабинет", посочи той.

Според него ПП, ако не е в коалиция с ДБ на местните избори, вероятно няма да спечели нито един голям град. 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1583 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2023.04.06 | 16:15

5
Ще се стигне до война и тогава ще видите как педераси от ПП ядат бой.
Бай Иван 2

2023.04.06 | 17:27

7
Ха ха ! Каква война , какви 5 лева ? Гербаджии ще избягат веднага.Те имат много откраднати пари по офшорки в чужбина.Имат мнго за губене!Тях влата им трябва за кражби,война не им трябва.

2023.04.06 | 17:21

6
Който гое писал това,даси .бе майката.

2023.04.06 | 16:12

4
Избори докато ПП изчезне. Вече са на път. Ако ДБ се инатят и те на пангара.
юлиян

2023.04.06 | 13:45

3
Доколко експертен.Дотолкова,че да ни вкара във войната ли.От тях друго не се и очаква.Ако не вярвате на мен,питайте ''Козяк''.
ха,ха,ха

2023.04.06 | 13:06

2
естествено че сега от Козяк ще наред ,кой да бъде във правителството. За всички имат уличаващи документи за престъпленията и кражбите им.

2023.04.06 | 12:51

1
Сега ще си проличи, кой мисли да изведе държавата от кризата, и кой мисли единствено за власт.

Добави коментар

Водещи новини