Борислав Цеков: ГЕРБ трябва да предложат правителствена формула, Борисов да води разговорите за правителство

  • 05 април 2023 08:32

  • 1703
  • 9
Борислав Цеков: ГЕРБ трябва да предложат правителствена формула, Борисов да води разговорите за правителство
© БНТ

Последните години чуваме от партиите с кого не могат да управляват. Това е извращаване на изборния процес. Това коментира юристът Борислав Цеков в предаването “Денят започва” по БНТ. 

Надявам се че ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в ще предложат правителствена формула, около която да се организира мнозинство. Подхода им на предните избори, създаване на контактна група, не беше успешна, защото нямаше политичско задание. Сега не трябва да я правят. Те победиха в изборите отчетливо и трябва да започнат разговори водни от своя лидер. Надявам се, че системните партии, като “Демократична България”, ще си дадат сметка. Пред тях има императива – да се  възстанови парламентарната република и в сложната международна обстановка България трябва да възстанови състоянието си на член в ЕС и НАТО, отбеляза Цеков. 

Относно провеждането на консултации за съставяне на правителство, Цеков заяви, че президентът не трябва да протака и да ги проведе “в срок, според готовността и желанието на първата политическа сила”.

Борисов няма да говори до четвъртък, изчаква окончателните резултати от изборите

Отговорността пада върху ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, но те имат няколко възможности, които да предложат. Предполагам това е причината да не бърат да се изказват, защото могат да затворят врати. Трябва да се търси подкрепа от системните партии около принципни въпроси. Това посочи доц. Наталия Киселова.

При второто правителство на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в беше излъчена контактна група от народни представители, припомни тя. 

По думите и президентът няма да бъде сериозен посредниик при консултациите. Народните представители да викат неволята и да търсят формула да съставят не какво да е правителство, а такова, което да изпълнява бюджет и да изпълнява своите задачи в международен план, каза още доц. Киселова. 

Според нея най-разумно е Народното събрание да бъде свикано на 18 или 19 април.

Изборният кодекс не трябва да бъде отварян отново. Не е проблемът в Изборния кодекс да имаме такива резултати. Проблемът е в ниската избирателна активност, посланията, които партиите представят, смята доц. Киселова.  

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
1703 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар

2023.04.05 | 10:47

9
ГЛУПОСТИТЕ ЧЕ ТРЯБВА ДА ИМА ПРАВИТЕЛСТВО НА ВСЯКА ЦЕНАНА ВСЯКА ЦЕНА ОТГОВАРЯ ЕДИНСТВЕНО НА ГРОБ И ХОРАТА ОТ СТАРОТО СТАТУТКВО...... АКО БАЦЕ Е ВЪВ ВЛАСТА ЩЕ СЕ ВДИГНЕМ ОТНОВО НА МАСОВИ ПРОТЕСТИ И ПАК ЩЕ БЪДЕ СЪЩОТО.... ГРОБ Е ТОКСИЧНА ПАРТИЯ
Емѝ...

2023.04.05 | 10:26

6
Борисов трябва да поеме към ЦСЗ заедно с шайката около него, а не да "води преговори".
Адв. Марковски

2023.04.05 | 10:34

8
Много е красив за ЦСЗ......
ДА ДА

2023.04.05 | 10:33

7
КОВЕШИ ГО ЧАКА ОТДАВНА !!!

2023.04.05 | 09:58

5
БОРИСОВ КАТО ВОДИ РАЗГОВОРИТЕ КАКВО ПОВЕЧЕ ЩЕ НАПРАВИ? ЩЕ СЕ ИЗЛОЖИ ЛИЧНО НАЙ-МНОГО.
Ха, ха, ха

2023.04.05 | 09:25

4
Крадците от Герб, не могат да се целунат със педалите от ПП. Нищо от Козяк ще им набият обръчите и скоро ще имаме правителство на войната.
Равнис-мирно

2023.04.05 | 09:21

2
За почест,пред генерал Борисов! Той трябва да е премиер!
баба гицка

2023.04.05 | 09:22

3
Само във затвора. Там може да бъде какъвто си иска.
XA XA XA

2023.04.05 | 08:42

1
ОТКЪДЕ АКЪЛ В ТИКВИ БЕ , ЦЕКОФФФФ....

Добави коментар

Водещи новини