Шишков смята, че е необходим по-добър механизъм за развитие на инфраструктурата

  • 31 март 2023 10:10

  • 299
  • 2
Шишков смята, че е необходим по-добър механизъм за развитие на инфраструктурата
© Bulphoto/архив
Слушай новината Слушай новината

Министърът на регионалното развитие арх. Иван ШишковИван ШишковИван Шишков е роден на 14 септември 1963 г. в София. Завършва образователна степен магистър по обяви, че е необходим нов, по-добър икономически механизъм за развитие на инженерната инфраструктура, предаде БНР.

На организирана от Камарата на строителите конференция за предизвикателствата в сферата на строителството арх. Шишков посочи, че проблемите с високата инфлация и трудностите с довършването на вече започнати обекти показват нуждата от по-различна форма на инвестиции между държавата и общините, от една страна, и частния бранш, от друга.

Министър Шишков: Правим всичко възможно да довършим всички инфраструктурни проекти

Директорът на дирекция "Жилищна политика" в министерството Добромир Василев представи данни за първия етап на програмата за енергийно обновяване на жилищния сграден фонд по Плана за възстановяване и устойчивост.

Интересът е много голям и значително ще надвиши наличния ресурс от близо 1 млрд. 300 млн. лв. Вече има подадени 36 проектни предложения от 3 общини за 45,5 млн. лв. Очакванията са до края на процедурата да бъдат подадени проекти, чиято стойност надвишава няколко пъти разполагаемия бюджет.

Няма да е възможно обновяването на сградния фонд да бъде извършено само с публични средства, затова тенденцията е процентът на безвъзмездна финансова помощ да намалява и по тази причина ще трябва да се търсят работещи пазарни механизми за реализирането на тези проекти, допълни Василев.

Последвайте канала на

Десислава Станева
299 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Бояджията

2023.03.31 | 11:11

2
Хайде обяснете за 33 години какво построихте господа евроатлантици как така бай ТОШО построи до всяко кътче на България път,вик,магазин,читалище и др блага за обикновените хора хм
Само за Възраждане!

2023.03.31 | 10:21

1
Гласувайте правилно: само с хартиена бюлетина, на Възраждане слагате чавка, на останалите - хикс. Задължително на бюлетината дописвате "аз съм за Лева и против еврото". Ако имаме мнозинство тук, ЕС не може да ни задължи да я приемем съгласно директива 19/87 на ЕК. Победа!

Добави коментар

Водещи новини