Шишков връчи разрешителното за използване на разширеното трасе на пункта „Капитан Андреево“

  • 21 април 2023 13:12

  • 430
  • 0
Шишков връчи разрешителното за използване на разширеното трасе на пункта „Капитан Андреево“
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван ШишковИван ШишковИван Шишков е роден на 14 септември 1963 г. в София. Завършва образователна степен магистър по инспектира днес граничния контролно-пропускателен пункт "Кулата" заедно със своя заместник Николай Шушков, директора на Агенция "Митници" Павел Геренски и зам.-министъра на финансите Александър Свраков, предава БТА. 

"Това, което правим, е една мащабна програма за увеличаване на пропускателността на граничните пунктове на България", каза пред журналисти министър Шишков и посочи, че трябва да се направи всичко възможно граничният пункт "Кулата" да бъде готов за влизане в Шенген. 

Инспекцията цели да се прецени какво и как може да се подобри при пункта, като е възложено задание за проектиране във връзка с разширяване на пътя непосредствено преди него. Целта е да има по две ленти и в двете посоки на движение. 

Преди инспекцията министър Шишков връчи на директора на Агенция "Митници" разрешение за ползване на ремонтираната част от граничния пункт "Капитан Андреево". Този пункт сме го разширили с нови две гишета, но това е много малка част, каза още регионалният министър.

Той допълни, че работата на министерството е по начин, при който се издават всички необходими документи преди начало на дадени дейности и всички документи преди въвеждането в експлоатация. 

Шишков: Неотложно е да бъде разширена „Тракия“ в частта до АМ „Марица“

На брифинга беше оповестена и информация във връзка с реконструкцията на ГКПП "Станке Лисичково", както и дейностите, свързани с изграждането на граничния пункт "Струмяни - Берово".

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
430 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини