Дянков: Източна Европа прави реформи, Южна Европа се оплаква

  • 22 юли 2012 17:18

  • 4584
  • 16
Дянков: Източна Европа прави реформи, Южна Европа се оплаква
©

Източна Европа прави реформи, а Южна Европа се оплаква. Това заяви министърът на финансите на РБългария Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи в интервю за сайта „Шпигел Онлайн”.

"В Световната банка научих, че реформите трябва да се правят бързо. Съставихме правителство през 2009 г., горе-долу по-същото време в Гърция на власт дойдоха социалистите. Ние веднага намалихме разходите с 15%. Казах на моя гръцки колега, че и те трябва да действат бързо. Три години по-късно обаче там не се случва нищо", категоричен бе Дянков.

Според него много от реформите правителството е направило по предложение на ЕС.

"Откакто съм финансов министър, аз се придържам към критериите от Маастрихт. Така би трябвало да постъпват всички мои колеги. В момента обаче освен България в ЕС има само още две страни, които изпълняват тези критерии. Страни като Германия, Финландия и България отбелязват растеж, като в същото време спазват правилото за дефицита... Но докато Източна Европа като цяло прави необходимите реформи, Южна Европа не прави почти нищо, освен да се оплаква", посочи той.

Иначе Дянков призна, че и в България има гневни граждани и стачки. "Ние обаче показваме на населението, че спестените пари се използват за смислени проекти. В момента ние почти всеки месец откриваме нов участък от магистрала или жп линия. През изминалата година открихме дори три нови музея, уточни министъра.

Румъния също проведе важни реформи, чиито успехи в момента са поставени на карта. На юг е Гърция с нейните проблеми, а на север – Румъния. Все по-трудно става да представяме навън региона ни като стабилен, каза още Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи.

Последвайте канала на

Весела Найденова
4584 16

Коментари 16

Добави коментар

2012.07.23 | 21:29

11
Източна Европа се нагъзва заради педали като теб Дянков. Южна Европа защитава правата на населението си. Виж си член първи от Конституцията. Това да имаш право на щастлив живот не значи да ти го набиват в гейския задник редовно.

2012.07.23 | 21:29

10
Някой грък доста на дълбоко му го е заврял и още го боли. Всеки път едно и също, Гърция му е виновна за собствените неуспехи на палячото. Ако беше някой сериозен политик който да има някаква тежест в Европа, да си отвори устата и да дава съвети но от тази позиция в момента е по-добре да си мълчи като задника какъвто е.

2012.07.23 | 14:25

6
Аhahahahahahah, смешен, недъгав, недоразвит крастав плъх!

2012.07.23 | 14:25

5
mrasna 4ervena gadina 6e doide i tvoito vreme
ha ha

2012.07.23 | 21:28

9
Ха ха ха ако знаете колко сте смешни,ама аз ще се радвам Герб да падне и да дойдат кумонистите на власт барабар с Доган паша,и тогава ще ревете ама много ама ще е много късно като ви вдигнат данаците и като ви намалят заплатите и пенсиите.И тогава аз ще ви се хиля.Не видяхте че кадето стъпи кумонист веднага държавата влиза в рецесия и фалира,и това ще стане с Бълагрия ама това няма да е при това правителство.А при тия пуполисти от опозицията даже и ще ни накарат да си платим и АЕЦ Белене,защото 10 милиярда от нас ще ги вземат и още толкова ще преберат Хамстера и Доган паша.
shatterer

2012.07.23 | 14:24

4
Aми Бат Бойко и той е кумОнист бе, ha ho......ама като си прост как да знаеш!?!
!!!

2012.07.23 | 14:24

3
Не само ти, а ВСИЧКИ ще се радваме, ако герб паднат от власт ха ха ха!

2012.07.23 | 14:24

2
к......рво малка!

2012.07.23 | 21:28

8
Хехехе ако падне Герб кой мислите ще дойде? Няма да е никой, който вече да не се опитал да ни го вкара отзад - БСП със смешното ологофренско Санишче, ДПС с рязаното Доганче, СДС де се ебе само наизбори с изкукуригалия Костов. Няма да има ни цар, ни Волен. Има само цигани и дебилна малоумщина. Направо уникален избор имаме да сменим Бойко и Герб.
onq s konq

2012.07.23 | 14:20

1
Има ли някой който да не энае, че не е эдравословно да се харчи повече,отколкото се печели?И трябва ли Дянков да му го каэва?
shatterer

2012.07.23 | 20:00

7
А има ли някой, който да не знае, че когато си замразил заплатите и пенсиите на хората за 3 години, не трябва да лобираш за монополистите и да вдигаш цените при всяка тяхна прищявка....или трябва аз да ви го казвам?
семеон дянков - прочети това

2012.07.24 | 18:07

16
Кретен, убогият ти мозък не може да стопли, че в страната трябва ДА СЕ ИЗГРАЖДА И РАЗВИВА РЕАЛНА ИКОНОМИКА!!!! Икономиката, глупако, икономиката на първо и единствено място, защото само тя произвежда принадена стойност!!! Защо такива кухи лейки като теб не могат, а и не иска да стоплят, че целта на една демокрация е БЛАГОТО на отделния индивид посредством обществен прогрес, духовно и материално развитие и самоусъвършенстване! Нежели да мислите вие за НАУЧНА ОРГАНИЗАЦИЯ НА ПРОИЗВОДСТВОТО - но не, тези неща са комунистически отживелици!!!! Виж метрото, магистралите и скопената спортна зала са друго нещо нали, дано да ви приседнат! Иска ми се на следващите избори ГРОБ да спечеляте най-много 5% да ги видя какво ще ми словоблудстват за реформите, дето ти и още две страни сте ги били провеждали! Гомнарю, преди всякакви фискални миязми СТОИ НАРОДЪТ - с неговите милиони членове! Икономиката и фискалната политика би трябвало да са рефлексии на тяхното добруване, а не "позитивна" статистика в твоето миризливо CV въпреки ВСИЧКО И ВЪПРЕКИ ВСЕКИ ЧОВЕК в тази страна! Впрочем по този повод тя, Историята, те чака - широко е отворила кенефа си за теб и твоите зомбирани, лумпенизирани гербарастки последователи! ЧЕСТИТО ГЕРБАРСКИ ТЪП ИФЕНОВЕ - поддължате едни "бележити", "фискално прилежни", ала геноцидно ориентирани спрямо Българите индивиди!
IQ146

2012.07.24 | 18:05

12
Направих си труда да събера в едно „КРИТИКИТЕ” на малоумната КОМУНОИДНА ПАПЛАЧ към Дянков, Борисов и ГЕРБ. Резултатът е БЕЗ КОМЕНТАР... Ето ги: „нови работни места”,” идва голям глад”,” рекетьор”,”селяндури, чалгаджийски мозъци”,” изродска мафия”,”диктатура”,” мизерията в която живеят”,” палачите от ГЕРБ”,” Изцеждаш кръвта и потта на Българина”,” недоносче полуграмотно”,” мафията”,” корупцията”,” престъпността..в небивал възход”,” народът ....беден, по-беден,най-беден”,” Кириак Стефчоф на прехода ни”, „ Дянков се насра”,”глупендер”,” грозната тъпа физиономия на този пендел”, ”откраднал здравните осигуровки на българите”, „umira6ti ot glad”, ”хунтата Герб”, ”малоумни палячовци”, Опропастиха държавата”, „направиха всеки българин да се чувства като мравка”, „герберски геноцид”, „трябва да подсигури нормална минимална работна заплата”, „Дянков си почеса лявото мадо”, „не си е платил осигуровките”, „пърДянков”, „охранените мутри и полицейски кучета”, „с рестрикции не става Дянкоф Пърдянкоффф”, „Избивате комплекси за малоценност”, „Ние сме една от най-бедните нации в света”, „това не е Демокрация”, „еврейски клоун(заради жена си)”, „протеже на партийците, мутренското крило на БСП”, „бандити”, „Вдянкоооо да те наденат в пандиза дано! Бел ден да не видиш!Камък сянка да ти пази!” „Простащина/селендурщина/чалгарщина=Герб”, „Махай се пицар!”, „Комплексари”,”подиграва най-нагло”, „скопено гласче”, „аз едвам свързвам двата края”, „палячовци направихте народа смешен”, „на България майката й се разплака”, „ТЪП ГЕРБАДЖИЯ”, „ползва тежки упойващи вещества”!, „е*ана от природата пасмина”, „полиция и медии са завербувани да служат на герберската хунта”., „Тайба у педаля”, „герберясалите селендурчета”...

2012.07.24 | 18:06

15
Твойто IQ e над 00 !!!
shatterer

2012.07.24 | 18:06

14
Аз пък си направих труда да потърся предимствата на герб пред предишните правителства......и не ги открих!!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини