Ревизоро: Две бивши министърки са създали министерство в министерството

  • 06 март 2023 07:52

  • 5048
  • 3
© БНТ
Слушай новината Слушай новината

Изпълнителна агенция по околна среда (ИАОС) е трябвало да забележат и направят нещо, макар да са уведомени от 2 години вече. Сега някой трябва да обяснява защо се губят 30% емисии. Това заяви в ефира на БНТ бившият министър на околната среда и водите Емил ДимитровЕмил ДимитровЕмил Димитров е роден през 1962 г. в Перник на 20 февруари. Завършил е Института за музикални и – Ревизоро по повод проверките в ТЕЦ-овете.

„Компетентен орган по отношение на емисиите е Изпълнителната агенция. Това е част от европейската система”, коментира той.

"Проблемът е друг - дали тези фирми косвено са свързани или не, защото Христо Ковачки официално им е консултант. Ако не са си плащали квотите тези фирми, към тях трябва да има санкции, тъй като са ощетили ЕС и респективно България, но пък са дали евтин ток", посочи той.

Емил Димитров: Много трудно се доказва замърсяване, ако документите са изрядни

„Аз като бях министър никой не ме пита защо пет пъти сменях директора на ИАОС. Закрих ИОСВ Перник, защото беше голяма дупка. Лидери на партии излизаха и ми казваха, че това не трябва да се случи”, каза още той.

На въпрос относно това има ли конфликт на интереси, той заяви: „България е малка. Всичко подлежи на доказване.”

„Две бивши министърки са създали министерство в министерството. Ще дойде време, когато трябва да се вземе контролът в самото министерство”, обяви той.

Цветелина Кирилова
5048 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
PaulaFox

2023.03.06 | 14:01

3
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 23 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id369032
Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2023.03.06 | 10:12

1
Типично за Румен Радевото управление. КОРУПЦИЯ КОРУПЦИЯ КОРУПЦИЯ!
Фоб....

2023.03.06 | 11:27

2
Типично за ГЕРБ КРАДИ, КРАДИ, КРАДИ...

Добави коментар

Водещи новини