Донев: Трябва да приемем законопроекти, които 48-то НС нямаше волята да приеме

  • 15 февруари 2023 10:16

  • 793
  • 3
© бТВ
Слушай новината Слушай новината

В дневния ред на служебното правителство следващите седмици неизменно ще присъстват законопроектите, които 48-то Народно събрание не намери политическа воля и време да приеме. В съответствие с българското законодателство отново трябва да разгледаме и приемем проектите за закони, които ще внесем в 49-то НС. Това заяви служебният премиер Гълъб ДоневГълъб ДоневГълъб Донев е роден през 1967 г. в София.   Завършва 35-а Руска езикова гимназия в София. на днешното редовно заседание на Министерски съвет.

„За протокола, но и за поддържане на обществената памет, припомням, че тези законопроекти бяха депозирани от служебното правителство в 48-то НС, а партиите в него ги обявиха за свой приоритет. Те бяха необходимо условие за присъединяването ни към Шенген и реализацията на ПВУ“, допълни той.

Вижте какви решения ще взима служебното правителство утре

„Още по-важно обстоятелство е, че те трябваше да придвижат напред промени, от които се нуждае българското общество. Най-ясно това личи от проектите, свързани със съдебната реформа и борбата с корупцията. Те трябва да бъдат осъществени не защото някой ни ги иска, а защото обществото настоява за справедливост, а то е постижима само с прилагане на върховенството на правото“, каза още Донев.

Той добави, че тези законопроекти са огледало, което ясно отразява приносът на всеки за реформа в съдебната система: „В това огледало всеки има право да се оглежда, в зависимост от субективното си усещане за справедливост и корупция.“

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
793 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Лъжеш!

2023.02.15 | 12:16

3
Лъжеш, червено и в червата ЗаКаПеЧе, лакей на селяндурина от Славяново! Вашите слуги - твоите и на Зеления чорап Радев умишлено саботираха съдебната реформа и важните решения, свързани с нея! Умишлено я саботираха, по поръчка на чудовището в Кремър, разбира се! Ако е много плитка паметта ти, нищо естествено за червени кратуни, задръстени с ръждясали сърпове и чукове и с фатмашки фуражки отгоре, напомням ти, че точно чалгарската просташка сган на Сакатия учиндолец - главният палач - изпълнител на мократа поръчка, която националният предател Радев му възложи ,както и слугите ви от сарайско-банкянската престъпна шайка, проваляха всяко гласуване на съдебната реформа и всички усилия за отстраняването на Бръснатата Кратуна с Каскета - най- зловещото проклятие на България, най- верният пазител и защитник на грабежите и престъпленията на сикаджийската мутра и милиардера агент Сава, който впрочем, май командва и твоя прогизнал от кремълски зависимости, корупция, измами, лъжи и цинизъм Гълъбарник! Така че, Гарване, "птицо проклета", нямаш право да обобщаваш виновниците за провала на 48-то народно събрание! Те си имат имена, които са: Боко Сикаджийската Тиква от Банкя, Карадаятъ - ибрикчията на сарайския ви султан, онзи безличен фатмак Стефчо Янев, който обаче се оказа провал на предателя Радев в опита му за нов политически проект, селяндурката от Крушовица и нищожеството Копейкин"! Така че, Червено и в червата ЗаКаПеЧе, назовавай конкретни имена, или те е страх? А, последният проект на (п)Резидента на Решетников с фъфлещата учиндолска слугиня с дългия нос и неуспелия кандидат на агент Сава за шеф на БНБ, ще бъде още по-голям срам и резил, отколкото със Стфчо Яневия! Кажи му да се откаже, че рейтингът му и без това започна да дълбае дъното!
Асен

2023.02.15 | 11:56

2
Смотаняк

2023.02.15 | 11:21

1
Не пипай!

Добави коментар

Водещи новини