Премиерът Донев: България никога не е била заплаха за националната сигурност на РСМ

  • 06 февруари 2023 17:30

  • 561
  • 1
Премиерът Донев: България никога не е била заплаха за националната сигурност на РСМ
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

България никога не е била заплаха за националната сигурност на Република Северна Македония. Това коментира служебният премиер Гълъб ДоневГълъб ДоневГълъб Донев е роден през 1967 г. в София.   Завършва 35-а Руска езикова гимназия в София. на брифинг пред журналисти по повод невъзможността на много българи да се поклонят на гроба на Гоце Делчев в Скопие на 4 февруари.

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 1237

След получаването на подробна информация ще решим какви мерки трябва да предприемем по отношение на този неприятен инцидент в нашите двустранни отношения. Разочарован съм от реакцията на политиците в Скопие по отношение на договореностите, които имахме за нормално протичане и невъзпрепятстване на това да бъдат поднесени цветя на гроба на Гоце Делчев. Знаете, че те се опитаха да възпрепятстват и официалната българска делегация, отбеляза Донев.

Той добави, че е възложил проверки на всички институции, които имат отношение към този инцидент.

Служебният премиер подчерта, че България е била първата държава, която призна РСМ като независима през 1991 г. и предостави въоръжение и техника за силите на РСМ. И добави, че това са факти, които не бива да се подминават.

Посланикът ни в Скопие: Македонските българи в момента живеят в страх

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
561 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Само че,

2023.02.06 | 17:56

1
червено и в червата ЗаКаПеЧе, ти лично и прогизналия от унизителен слугинаж къйм Кремъл твой Гълъбарник е заплаха за България!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини