Министър Никола Стоянов се срещна с граждани от Монтана

  • 07 февруари 2023 14:11

  • 431
  • 0
Министър Никола Стоянов се срещна с граждани от Монтана
© МИ

Политици се заиграват със страховете на хората, но с десетилетия Северозападна България изостава в икономическото си развитие. Това каза министърът на икономиката и индустрията Никола СтояновНикола СтояновНикола Стоянов е роден през 1976 г. в София.   Завършва „Право“ в Софийския университет на среща с граждани от Монтана. Той представи потенциалния инвестиционен интерес към язовир Огоста и отговори на въпросите на хората.

„Държавата до момента не е поемала никакви ангажименти, но на база заявения интерес е сформирана работна група за проучване на възможностите за реализиране на подобен проект у нас”, каза министър Никола СтояновНикола СтояновНикола Стоянов е роден през 1976 г. в София.   Завършва „Право“ в Софийския университет.

Той обясни още, че на този етап се анализира принципната хипотеза за поставяне на фотоволтаици на водна повърхност, а не конкретно за язовир Огоста. По думите му към момента е ясно, че ще са необходими законови промени, ако се следва тази посока. „Ще трябва да изчакаме сформирането на Народно събрание и то да разгледа конкретни предложения. Важно е обаче хората да имат информация. Затова за мен бе много важно да отговоря лично на всичките ви въпроси”, посочи министър Стоянов.

Икономическият министър подчерта, че в предизборна ситуация се спекулира със страховете на хората. „Последната дума дали подобен проект да се реализира на язовир Огоста или изобщо в региона, ще имат местните хора”, наблегна Никола СтояновНикола СтояновНикола Стоянов е роден през 1976 г. в София.   Завършва „Право“ в Софийския университет. Той отбеляза факта, че все повече държави не само в Европа, но и в света изграждат подобни проекти и това се очертава като глобален модел в областта на енергията от възобновяеми източници.

Министър Стоянов: През декември имаше стопиране на цените, сега пак тръгнаха нагоре

„Проучваме световния опит и ще откроим добрите и работещи решения”, каза още министър Стоянов. Той разясни, че се наблюдава тенденция и все повече компании искат да инвестират в локации, които имат на място енергия от възобновяеми източници. „В бъдеще регионите, в които има подобни мощности ще бъдат и по-атрактивни за инвеститорите”, каза още икономическият министър.

Повече от 200 души дойдоха да разговарят днес с министъра на икономиката и индустрията Никола СтояновНикола СтояновНикола Стоянов е роден през 1976 г. в София.   Завършва „Право“ в Софийския университет в Монтана.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
431 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини