Нинова: Военното превзе 48-ото НС, говоренето бе с клишета и епитети

  • 02 февруари 2023 11:24

  • 598
  • 4
© Булфото

Стига с разделителните линии, има можещи, има знаещи, има хора, които искат да решават проблемите на народа. Това заяви в декларация по повод края на 48-ото Народно събрание Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за, председател на парламентарната група на "БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за България". Нинова отчете, че 48-ото Народно събрание е белязано от скандали и отбеляза, че докато са се замеряли със скандали кой е по-корумпиран съдебната реформа е зациклила. 

Военното взе превес в 48-то НС, констатира Нинова.

"Първото решение бе да се плати новата ескадрила ф-16, последваха оръжия за Украйна, инвестиционни проекти за армията, Гладомора. Това военно предимство в работата и говоренето бе облечено в клишета и етикети - който е за оръжия, самолети, война, е евроатлантик, който е за мира, неутралитета,  е ретрограден еварзиец. Поставянето на етикети и такива разделителни линии е една от пречките да има разговор. Етикетите бяха черно и бяло, а най-висша европейска ценност мира, а най-важна наша отговорност е националния интерес", обобщи тя.

Ченчев (БСП): Имаме крещяща нужда от редовно правителство

Нинова посочи, че парламентът не е изпълнил най-важната си задача - да излъчи редовно правителство и да сложи край на политическата криза, да даде стабилност и перспектива за развитие на България. И призова да видят грешните си, за да не ги допускат пак.

В следващото НС най-голямо предизвикателство ще е да гарантираме парламентарната република, да излъчим редовно правителство и да дадем хоризонт за развитие на БЪлгария, смята Нинова. 

Според нея войната в Украйна рано или късно ще приключи, а най-големите европейски икономики също са за продължаване на диалога с Русия. Това е бъдещето, ако искаме спокойствие в света.

Проблем е била и липсата на единно мнозинство. "Това доведе до всякакви коалиции, ситуационни решения. Колко шарени глас имаме на несъвместими идеолог субекти, ще се изненадате. Това е липса на предвидимост какво ще се случи утре. Роди спекулации, според това кой е по-креслив и по-високо говори", каза Нинова. И сега отново се появила разделителна линия - добрите срещу лошите, статукво срещу промяна. Според нея всички в тази зала са статукво. "Не може да си управлявал, да си бил опозиция в два парламента и отново да казваш ние сме добри а всички лоши", добави още тя.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
598 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2023.02.02 | 13:15

4
Никога повече КОМУНИЗЪМ в Родината ни ....марш в Рашистан Нинова
ШИИБАНА СПЕКУЛА

2023.02.02 | 13:07

2
....., НАЛИ ИМА НУЛЕВ ДДС ВЪРХУ ХЛЯБА .., ЗАЩО ГААДОВЕТЕ ГО ПРОДАВАТ ДОРИ ПО СКЪП , ОТКОЛКОТО ПРЕДИ С ДДС БЕШЕ 1.40 _ 1 . 50 МИНАЛАТА ГОДИНА В НАЧАЛОТО ........СЕГА ...- ...1.70 , 600 ГРАМА ХЛЯБ ....УРУУДИИИИ... .., ЗАРЕЖДАМ ПУШКАЛОТО ...ЕЙЙЙ .....
Аха

2023.02.02 | 13:09

3
Давай и аз идвам.
Ми

2023.02.02 | 12:50

1
Тая биволица надмина т.живков. Селска фиба. Миризлива комунистка.

Добави коментар

Водещи новини