Отлагането на съдебната реформа стана повод за лют спор между депутати

  • 31 януари 2023 21:41

  • 2268
  • 39
Отлагането на съдебната реформа стана повод за лют спор между депутати
© Кадър: БНТ
Слушай новината Слушай новината

Отлагането на съдебната реформа скара депутати от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната" (ПП), „ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател“, БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от (ДБ) и Български възходБългарски възход„Български възход“ се самоопределя като националноконсервативна политическа партия, но в предаването „Референдум“ по БНТ.

„Големия провал на това Народно събрание е невъзможността му да излъчи правителство. Въпросът за съдебната реформа не беше поставен по сериозен начин от радетелите ѝ, заяви Тома Биков.

„Видяхме, че когато искат ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с и БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е могат да приемат каквото искат в този парламент. Ако искаха да приемат механизмът за контрол на главния прокурор, щяха да го направят“, заяви бившият министър на образованието акад. Николай Денков.

Срокът между двете четения на промените в Закона за съдебната власт и в НПК остава 7 дни

„Ние настояваме за реформа от години. Поставяме я много преди да се появят ПП на терена. Един отиващ си парламент и правителство е нелогично да правят такава дълбока реформа“, подчерта зам.-председателят на НС от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е Кристиан Вигенин.

„Това е отлагане за пореден път на бъдещето на България. Не мога да се съглася, че разговорът за съдебната реформа не е поставян при предния мандат. Основният признак, че нямаше воля в този парламент, е прекъсването на заседанието на правна комисия и отлагането му с една седмица. Отместването на този закон в бъдеще го гледаме от 2017 г., изтъкна бившият министър на правосъдието Надежда Йорданова.

Петър Петров от „ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател“ не се съгласи и каза, че ДБ и ПП са саботирали заседанието, като не са присъствали в зала и показа снимка на кворума.

„Отново се видя синхронът на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с и БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е“, заяви акад. Денков. Тома Биков го репликира, че ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в не са длъжни да им осигуряват кворума. Той се обърна към колегата си с думите, че съдебна реформа се прави след сериозни дискусии, дори с опонентите, а не да наричаш ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в „мисионери на Сатаната“.

Георги Самандов от „Български възходБългарски възход„Български възход“ се самоопределя като националноконсервативна политическа партия, но“ отбеляза, че пак опираме до диалога. „Трябва да се търси конституционно мнозинство, което да решава настоящите проблеми“, каза той.

„Механизмът за разследване на главния прокурор и възможността за отстраняването му, както и председателите на върховните съдилища беше внесен за първи път от ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател“, припомни Петров.

„Позитивното е, че промените бяха приети с голямо мнозинство. Явно този законопроект ще се приеме в следващия парламент“, подчерта Вигенин. „Явно някои неща изискват повече време“, допълни той.

„Виждаме поредното доказателство, че по тази важна тема не можа да се формира мнозинство“, отбеляза бившият правосъден министър.

„За да се направи конституционна и съдебна реформа е нужен сериозен разговор“, съгласи се Тома Биков.

Акад. Денков призова да не се прехвърля проблема върху ПП.

 

 

Мая Йорданова
2268 39

Свързани новини

Коментари 39

Добави коментар

2023.02.02 | 00:58

39
Вън от ЕС! Вън от еврото! Долу гейщината!

2023.02.01 | 19:43

38
Време ни е да изритаме евроговедата!

2023.02.01 | 16:21

37
Вън от ЕС! Вън от еврото! Долу гейщината!

2023.02.01 | 11:26

36
Време ни е да изритаме евроговедата! Време ни е за Възраждане!
Хай

2023.02.01 | 09:39

34
Съд и затвор на тия осрани мафийоти вън от България

2023.02.01 | 11:09

35
Вън от ЕС! Вън от еврото! Долу гейщината!
Бонго Бонго

2023.02.01 | 07:44

33
Едно лице излиза сух от дъжда Радев. Гешев няма да го мръднете и той ще върне ресто.
ИСТИНАТА

2023.02.01 | 06:30

32
Е,КАК "депутатите"от КОАЛИЦИЯ "РАЗДЕЛЯЙ и ВЛАДЕЙ"-"БСП"="бсп"+"дпс"+ОПГ "герб",да ПРИЕМАТ този ЗАКОН,след като ИМАМЕ:КТБ,ПЪТНАТА КАРТА,НОЩНОТО ШКАФЧЕ,Барселона,Мата Хари,гласът от ЗАПИСИТЕ,ХАЗАРТА,"ДЖУДЖЕТАТА",Белене","Лукойл","Росенец",Капитан Андреево,ПАНАИРА,"Нексо",..........................,МИЛИОНИТЕ,МИЛИАРДИТЕ ОТКРАДНАТИ от ШАЙКАТА ОПГ"герб" и ЯТАЦИ?!?!?! КАК????

2023.02.01 | 06:12

31
Затова няма да гласувам за ГЕРБ!
баба гицка

2023.01.31 | 22:16

10
няма план за реформа, плана е мафията на бобока, прокопа,ктб, божков да свали ГЕШЕВ И ДА ограби Българите тотално, както направиха инфлацията пп=подлите педали

2023.02.01 | 06:12

30
Иска ти се вафли от 6 ст. и комунистически чеп, но той е за дъщеря ти
Киро премиеро

2023.02.01 | 00:44

29
Кога треаше да правиш съдебната реформа, тогаз бъркаше под полетата

Добави коментар

Водещи новини