Дянков иска: Ниски данъци вместо евро

  • 17 юли 2012 06:34

  • 967
  • 5
Дянков иска: Ниски данъци вместо евро
© Булфото

Ниски данъци вместо еврото може да избере България.

Страната ни може да откаже влизане в еврозоната, ако се стигне до хармонизиране на данъците в страните членки на валутния съюз. Това каза вицепремиерът Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи в интервю за австрийския вестник "Дер Щандарт", цитиран от "Стандарт".

По думите му данъчната хармонизация е опасност не само за България, но и за икономическата конвергенция в ЕС. Поради това страната ни може да последва примера на Швеция и Дания, които не използват единната валута. Дянков иска данъците у нас да останат най-ниските в ЕС. Той все пак подчертава, че дългосрочната цел на България е приемането на еврото като валутна единица. Засега обаче страната ни предпочита да изчака, въпреки че изпълняваме критериите за членство в еврозоната. Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи посочва също, че България е най-стабилната страна в региона, която поставя фокус върху бюджетната дисциплина.

"Живеем в трудно съседство, тъй като в последно време в Румъния и Сърбия също усещат трудности", казва вицепремиерът. По ирония на съдбата стагнацията в Гърция може да помогне на България в средносрочен план, смята Дянков. По думите му, повече от 3 хил. гръцки предприемачи са дошли у нас поради непосилното данъчно бреме в южната ни съседка. Финансовият министър не пропуска възможността да изкаже и критики по адрес на ЕС. Според него Европа е действала прекалено бавно относно задаващата се криза, което е причината за големия размер на загубите към днешна дата.

Последвайте канала на

Десислава Станева
967 5

Коментари 5

Добави коментар
Е, та??

2012.07.18 | 00:26

5
Ми дай направо да се обявим за офшорна зона (всъщност то май вече сме)! Лошото, е че сме по-близко до Либерия май и на светлинни години от Лихтенщайн! 3000 гръцки фирми били регистрирани у нас!! Ама колко от тях развиват реална дейност, създават работни места например!!Дянков в ролята Злобаря. Подкопаваме гръцката икономика без да имаме никаква полза от това. Изключвам фирмения регистър и шефката с големите бонуси разбира се!
Малко остана вижда ти се края

2012.07.18 | 00:25

4
Ниски данъци и режийни за населението високи данъци за богатите , високи заплати за бедните ( висока заетост в новопостроени заводи не във бардаци както сега по морето за 4 месеца през лятото , а за 365 дни в годината ) и ниски печалби за олигарсите и монополите е рецептата България да се откъсне от дъното най после .
минаващ

2012.07.18 | 00:25

3
Нямаме файда от византийските капиталисти.
dan

2012.07.18 | 00:25

2
До сега ви пречеше Костов,Симо,Доган,СерГейчо,но вече се прехвълихте на по-дебело. Сега са ни виновни Сърбия, Румъния и Гърция. Какво следва по-нататък? Може би Марс,Венера,Халеевата комета...?
дянков е капут

2012.07.17 | 22:35

1
симеон дянков е пасивен хомосексуалист и в живота , ив политиката - нищо от това което казал докато е бил на поста министър на финансите на Република България в крайна сметка не се е оказало ИСТИНА! Дянков, ти си един нещастен капут, когото скоро ще забравим в Централния софийски затвор - ЗАВИНАГИ!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини