Миков: За мен е ясно кой ще е първи, кой втори. Но първият няма да направи правителство

  • 26 януари 2023 08:42

  • 2132
  • 5
Миков: За мен е ясно кой ще е първи, кой втори. Но първият няма да направи правителство
© Нова тв
Слушай новината Слушай новината

"Тази ситуация, в която трудно се постигат политически мнозинства, ще продължи. Защото състезанието е самостоятелно. От това идват всички проблеми. Като не могат да се разберат, отиваме пак на избори. Нищо фатално не се случва – има служебен кабинет".

Това каза бившият лидер на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е и бивш вътрешен министър Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно.

Той отказа да даде прогноза какво ще се случи след изборите.

„Може би ще има обединение в дясно“, добави Миков.

„За мен е ясно кой ще е първи, кой втори. Но първият няма да има възможност и гласове да направи правителство. Трябва да има булка с някакъв чеиз.

Големият проблем е с кризата на доверие“, заяви от своя страна бившият екоминистър Емил ДимитровЕмил ДимитровЕмил Димитров е роден през 1962 г. в Перник на 20 февруари. Завършил е Института за музикални и – Ревизоро.

На него не му е приятно, че Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г е дал ход назад. „Когато хората са ти гласували доверие и си първа политическа сила не трябва да даваш мандата на друг“, категоричен бе той.
Асен Василев коментира евентуалното явяване заедно с ДБ на изборите и сезирането на КС за АЕЦ "Козлодуй"
Според бившият енергиен министър Мирослав Севлиевски въпросът е какво ще бъде, а не около кого. „Това, което се случваше дотук, не ме прави голям оптимист. Старото няма да стане лесно от стола“, каза той. Според Миков проблемът е, че все по-малко хора отиват да гласуват. Попитан дали ще е проблем, ако БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е и ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в се обединят, той каза, че това ще подразни избирателите.

Севлиевски заяви, че трябва да се намерят тези линии, които ще ни обединят. „Важно е какво отношение ще имат партиите към важни теми и въпроси. Ако има разум, ще има и доверие. Ако намерят разумни теми, ще намерят и доверие“, каза той.

И добави: „Големият разлом е, че се плъзнахме по фасадната политика и затова нямаме резултати“.

Миков смята, че разделението е заради доверието в системата, свързано със социално-икономическото неравенството. Ревизоро смята, че сега партиите ще опаковат в хубава хартия предложенията си.

„За мен проблемът е кой колко ще излъже на тези избори. Какво ще обещае и какво ще изпълни след това“, каза той.

 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
2132 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2023.01.26 | 09:03

1
Аз не мога едно да разбера. Как е възможно едни и същи грозни муцуни да ни показвате от 30 години???????
ЖИВОТНО

2023.01.26 | 09:44

2
КАК СИ РАЗПРЕДЕЛЯТЕ ВЪЗДУШНИТЕ 120 МАНДАТА РАЗКАЖИ! :)

2023.01.26 | 10:44

3
Микич, с пиянските ти изцеоки ти също допринесе за разпада на бсп. с дъбчето и сие се взехте за пожизнени на банките в нс.
⛔➖⛔✌️CEBДAЛИHA APHAУДOBA✌️

2023.01.26 | 17:20

4
☞✋ЛИHЧ, KYPШYM и BЪЖE за CATAНATA Боко-Бългaроубиецa от ceлo Xepakoвo!⚡: tiny.cc/pmazuz

2023.01.29 | 14:45

5
Що да не направи, да не са такова?

Добави коментар

Водещи новини