Кунева иска ЕК да продължи мониторинга над България

  • 16 юли 2012 14:54

  • 1233
  • 10
Кунева иска ЕК да продължи мониторинга над България
© Булфото

Сдружение "България на гражданите" е "за" запазване на механизма за мониторинг от ЕК в областта правосъдие и вътрешен ред. Това каза председателят на сдружението Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 на дискусия по темата дни преди доклада на Европейската комисия.

Предоговаряне на механизма сега не е добра идея, прекалено сме слаби, коментира тя, цитирана от БТА. Неприятно е на петата година от членството да продължаваме да имаме мониторинг, но имаме валутен борд и той е желан, посочи Кунева. Не съм сигурна в нашата зрялост, добави тя.

Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 каза, че няма никаква представа от предстоящия доклад на ЕК за България. Този път трябва да прочетем много внимателно техническата част на доклада, посочи тя и изрази съмнения, че върху политическата оценка ще бъде упражнен политически натиск. Изненадана съм, че дни преди доклада министър-председателят отиде в Брюксел, коментира Кунева и отбеляза, че подобно посещение е допустимо месец преди това. Механизмът може да бъде променен по друг начин, не чрез ухажване или сплашване на ЕК, заяви Кунева. Тя отбеляза, че в началото правителството е имало кредит на доверие от ЕК, но това е като пясъчен часовник - изтича.

Според Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 в съдебната система може да се създаде междуведомствен съвет с участието на неправителствени организации, подобно на Националния съвет за тристранно сътрудничество. Тогава можело да се мисли и за отпадане на механизма по правосъдие и вътрешен ред.

Секретарят на Сдружение "България на гражданите" Йонко Грозев обясни, че идеята е междуведомственият съвет да подпомага съдебната реформа. Друго предложение на сдружението е създаването на Висш прокурорски съвет.

Мерките, препоръчани от ЕК, в голямата си част не са изпълнени, отбеляза Йонко Грозев. Според него управляващите нямат воля за промени в съдебната система. Казусът с Мирослава Тодорова показва нагледно какво се случва, ВСС изпълнява политическо поръчение, посочи той. Който не слуша, го затрупват с работа и няма как да не сгреши, коментира още Грозев.

Не съм убедена, че следващият Висш съдебен съвет ще бъде по-различен от сегашния, коментира Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22. Според нея въпросът е в критериите за избор. Кунева каза, че не би искала съдия Мирослава Тодорова да се нареди сред загубените хора за съдебна система. Познавам я само от публичните й изяви, но ми прави впечатление на достоен човек, посочи тя. Не ми харесва, че си играят на добро и лошо ченге, всъщност на лошо и още по-лошо ченге, коментира Кунева. Да се представи на съдия Тодорова като милост едно преразглеждане на решението на ВСС, още повече, че те нямат право да го направят, няма да поправи раните, добави тя.

Иванка Иванова от "Отворено общество" отбеляза, че покрай скандала с уволнението на съдия Мирослава Тодорова е пропуснато нещо важно - това, че европейски експерти ще анализират знакови дела у нас. По думите й това не е договорено с ЕК и така на практика се вдига механизмът на по-високо ниво. Кой ще поеме отговорността, попита Иванова и отбеляза, че този механизъм изглежда като един валутен борд над правосъдието.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1233 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
-

2013.01.24 | 11:21

10
мамицата ти мръсна грозен гаргамел-от къде се пръкна и ти
коко

2013.01.24 | 11:20

9
а ние искаме кунева да влиза в затвора вече
ика

2013.01.24 | 11:20

8
Кунева да вземе да си ходи, че вече целият народ пропищя заради нея....само знае да лъже тая жена. Върти си далаверите , за да си събира пари...краде ли краде и нищо друго не я интересува....аман от мошеници в тая държава вече :evil:
ivan

2013.01.24 | 11:20

7
Ти пък ,Кунке , защото се справяш - много е лесно да се правиш на интересен и на много можещ и само да приказваш , нищо да не правиш и да не се доказваш .. чакай някой да ти гласува доверие .
мима

2013.01.24 | 11:20

6
а ние не искаме да я гледаме
Cornelius the Centurion

2013.01.24 | 11:20

5
Защо не си каже Кунева за шепненето със Симеон и Барозу? Защо не си признае, че приглася на бумтенето на Трактора в атаката срещу партиите? Кунева, кажи си за „царския” шепот, кажи си за шепненето с евромасоните. Нима едно масонско котило е по-безопасно за гражданското общество от една партийна клика. Корумпираните партийни шайки са ясни – но тези шайкаджии и плячкаджии трябва да бъдат преследвани по закон, а не чрез забрана на политическия плурализъм. Апропо. Кунева не се ли вживява прекалено рано в ролята на президент? Когато редна популистки лаф за „ефекта Минеков”, Кунева сътвори чутовен гаф. Щом като един скулптор можел да направи това, да сме си представели какво можел да стори един президент. „Гоце” замълча, но Кунева щяла да ореве орталъка. И?! Защо не ревна сега?!
Nina

2013.01.24 | 11:20

4
Омръзна ми да чета,че "Кунева иска","Кунева каза","Кунева,та Кунева"....Спрете да лобирате за нея,товарачи такива!
золи

2013.01.24 | 11:20

3
Кунева не трябва да се обажда изобщо и е крайно време да спре да лиже з.дниците на ЕК
иван

2013.01.24 | 11:20

2
пръмова освен че си много грозна си и неприлично нагла мърла вече имаш всички заслуги да лежиш в панделата
боби

2012.07.17 | 15:42

1
ъСМореиАбсолютно резонно, бих казал задължително наказание за съдия Тодорова, която има средна натовареност. Забавя с 5 години мотиви, с което на практика оправдава вече осъден престъпник, като през тези 5 години за 2 години няма нито едно дело - работи само като преподавател. На какво прилича това! Това е просто престъпно поведение. Порочни са всякакви съпоставки с други съдии с цел да бъде оневинявана съдия Тодорова. Как е възможно един многочислен ВСС да бъде манипулиран от изпълнителната власт. Това е директно обвинение, че членовете на ВСС са непочтенни и страхливи.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини