Шефът на здравната комисия в НС: НЗОК не е в най-доброто си състояние след COVID-19

  • 17 януари 2023 18:05

  • 740
  • 0
Шефът на здравната комисия в НС: НЗОК не е в най-доброто си състояние след COVID-19
© Кадър: Нова телевизия
Слушай новината Слушай новината

Ние се занимаваме с проблемите на НЗОК и БЛС повече от три месеца. Но проблемите в здравеопазването бяха избутани от дневния ред на обществото. Отстраняването на председателя на НЗОК бе в отговор на проблемите на лекарското съсловие. Ще предложим зам.-председателят да изпълнява функциите си начело на Касата с удължен мандат за шест месеца. Това заяви председателят на Здравната комисия в НС и депутат от „Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"“ (ПП) доц. Антон Тонев в предаването „Денят на живо“ по Нова нюз.

Той призна, че НЗОК не е в най-доброто си състояние след ковидния период.

„Ще видим какви са проблемите в НЗОК, какво наследяваме и как да се подобри работата на Касата“, разясни Тонев.

Шефът на здравната комисия: Освобождаването на проф. Салчев трябва да отпуши преговорите между БЛС и НЗОК

„Заплащането на българските лекарски специалисти е много по-ниско от това на колегите им на Запад. Нашето предложение е за по-добро финансиране на общопрактикуващите лекари. Те не разбират какво се случва с пациента. Предлагаме, когато личният лекар помогне на пациента и го излекува, да получава допълнително финансиране. Много от джипитата застаряват, проблемът ще се задълбочи“, подчерта председателят на Здравната комисия. Той добави, че трябва да се вземат мерки.

Доц. Антон Тонев коментира и връчването на третия мандат за съставяне на правителство на БСП.

„Ние от ПП заявихме желание за участие в тази лидерска среща. Много важно е всички да погледнат в една посока. Важно е домакинът на срещата да не чертае разделителни линии. Ние нямаме червени линии да говорим за различни проблеми и да търсим решения. Това, което се случи с промените в Изборния кодекс – да се забрани електронното гласуване, трябва да се промени. Разговорът по тази тема е необходимост. Доверието между нас като партньори, бе разклатено. Нужно е то да бъде скрепено отново по време на лидерската среща. Бойко Борисов ще бъде поканен, но той едва ли ще се престраши“, обясни Тонев.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
740 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини