Румен Христов: ДБ трябва да преглътне ГЕРБ-СДС, ДПС и "Възраждане", за да управлява

  • 11 януари 2023 21:10

  • 797
  • 7
Румен Христов: ДБ трябва да преглътне ГЕРБ-СДС, ДПС и "Възраждане", за да управлява
©
Слушай новината Слушай новината

Не знаем кой ще бъде носител на третия мандат. Опцията БСП е ясна - няма как да ги подкрепим. Ще бъде много трудно с мандат на формацията на г-н Янев. Казваме, че "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" са най-близко до нас по големите теми, но там има математика. Ако ние участваме, "Продължаваме промяната" заяви, че те няма да участват. Това означава, че ДБ трябва да преглътне ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на, ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с и "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател".

Това заяви лидерът на СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на Румен ХристовРумен Христов Румен Христов е български политик, кандидат за президент на СДС. Христов е роден на 27.12.1955 г. в в предаването "Денят ON AIR".

Депутатът от ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на припомни свои думи в нашия ефир, че ако не се осъществи кабинет с първия мандат, най-вероятно отиваме на избори. Христов е скептичен относно намирането на допирни точки и съставяне на редовен кабинет. 

Румен Христов (СДС): Отиваме на избори

Според него има логика Румен Радев да връчи третия мандат на БСП. По думите му това е жест към избирателите, които са го подкрепили два пъти на президентските избори.

"Този парламент има различни мнозинства за различни неща, но това не е управленско мнозинство. В този парламент са приети повече закони, отколкото в трите предходни. Исторически погледнато, има едно единствено правителство с третия мандат. Няма как да изключиш първата формация, след като избирателят е гласувал тя да бъде водеща", подчерта Христов пред Bulgaria ON AIR.

Запитан за експертно правителство, лидерът на СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на коментира: Във всяка парламентарна група има добри експерти. Какво значи техническо или експертно правителство, кой носи отговорността? Нали партии застават зад правителството, нормално е да има политически фигури вътре. Всички министри провеждат политики.

Гостът на Ганиела Ангелова отбеляза, че не правителството, а парламентът е важен, за да бъдат приети законопроектите по Плана за възстановяване и устойчивост.

"Ако не ни стигне времето, най-вероятно ще има забавяне на следващия транш. Какво правим с въглищните централи? В условията на криза трябва да се съобразим с реалността. Сега има война - няма газ. Не може кабинетът "Петков" да заложи такава секира за българската енергетика. СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на 30 г. е против изграждането на АЕЦ "Белене" - за нас е корупционен проект върху земетръсна зона. Но не сме против ядрената енергетика. Трябват ни базови мощност - "Мариците" и атомната енергия от Козлодуй. Не става от днес за утре нашата икономика да позеленее", каза още Христов.

Той смята, че сме изпуснали момента за влизане в Еврозоната и трябва да имаме стабилен кабинет, за да влезем в нея.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
797 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Апостол димитров

2023.01.12 | 08:28

7
Ти си един тулуп
????

2023.01.12 | 06:46

6
А бе,"Другарю"Христов,КОГА ще РАЗБЕРЕМ,КОЛКО "депутати"има "сдс"в този "парламент" ,или и Вие НЕ ЗНАЕТЕ????
Емѝ...

2023.01.12 | 06:07

5
Ако не сте разбрали още КОЙ е мафията, в прав текст ви го казват. ДПС, техната кукличка израждане-копейкин и Тиквоча :) Наздраве на "десните" и на "патриотите".
Хаха

2023.01.11 | 22:59

4
Инфант Ил?Какво СДС,няма такова.
Aleks

2023.01.11 | 22:36

3
Буклук продажен ! Скорошни разстрели за всички СДС, ГЕРБ, ПП, ДПС и най вече ДБ ,!!!!!!!

2023.01.11 | 21:21

2
Абе, патерицата на герберастката престъпна пасмина, ти нали си налапал мекия на оная мутра от Банкя, гледай само да не го глътнеш, че ще се задавиш и ще пукнеш!
неее

2023.01.11 | 21:18

1
На следващите избори ще сте по-зле.

Добави коментар

Водещи новини