Крум Зарков: Надявам се депутатите да са разбрали, че е дошло време за приемане на механизма за контрол на главния прокурор

  • 10 януари 2023 12:47

  • 506
  • 3
Крум Зарков: Надявам се депутатите да са разбрали, че е дошло време за приемане на механизма за контрол на главния прокурор
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

"Надявам се достатъчно на брой депутати да са разбрали, че му е дошло времето на този закон, а и на антикорупционния и другите по Плана за възстановяване", каза министърът на правосъдието Крум ЗарковКрум ЗарковКрум Зарков е роден на 21 ноември 1982 г.   Завършва 9-а Френска езикова гимназия „Алфонс дьо пред журналисти в отговор на въпрос във връзка с очакваното утре обсъждане в правна комисия на законопроекта за механизъм за контрол на главния прокурор.

По думите му няма никаква причина, поради която да се отлага за пореден път нещо, което всички знаят, че трябва да се свърши.

На въпрос дали очаква политическа съпротива за приемане на предложените законови изменения той посочи, че въпросът за механизма за разследване на главния прокурор е на дневен ред от 2009 г.  – „ако нямаше съпротива, той вече щеше да е факт“. Крум ЗарковКрум ЗарковКрум Зарков е роден на 21 ноември 1982 г.   Завършва 9-а Френска езикова гимназия „Алфонс дьо обаче заяви, че не иска да говори за съпротива, а за разбиране. Министърът уточни, че някои от сроковете по Плана за възстановяване са изтекли и „всеки ден забавяне поставя под риск милиони евро“.

„Прословутата съдебна реформа, за която всички говорят, ето, написани са законопроекти, които са готови да бъдат обсъждани, отговарят на изискванията и стандартите, тъй като са съставени от няколко екипа, преговорени са с европейските институции, т.е. тук става дума само и единствено за политическа воля за тяхното приемане и се надявам такава да има“, коментира Зарков.

МС предлага механизъм за разследване на главния прокурор с промени в НПК

Той добави, че българските граждани очакват прекалено дълго време да са сигурни, че "никой не е над закона – нито главният прокурор, нито министрите, нито най-богатите – затова трябват серии от стъпки, някои от тях сме претворили в закони, те трябва да бъдат приети и да проработят“.

На въпрос дали е готов да остане министър на правосъдието в нов служебен кабинет, ако не бъде съставено правителство, Крум ЗарковКрум ЗарковКрум Зарков е роден на 21 ноември 1982 г.   Завършва 9-а Френска езикова гимназия „Алфонс дьо каза, че е рано за това и работата трябва да се съсредоточи да се приемат закони от парламента, предаде БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
506 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2023.01.10 | 15:50

3
На мама доброто комунистче да го изпапкаш
БЪЛГАРСКИ ПУ Т КУ!

2023.01.10 | 13:17

2
ЩЕ ВИ СМЛАТА!
ЦАЦАРОВ ПИТА

2023.01.10 | 13:03

1
А КЪДЕ СА РЕЗУЛТАТИТЕ? ТЪ ПИ П У Т К И БЪЛГАРСКИ? :)

Добави коментар

Водещи новини