Крум Зарков представи своята визия за „технически кабинет“

  • 13 януари 2023 15:03

  • 499
  • 1
Крум Зарков представи своята визия за „технически кабинет“
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

„Зад всеки един кабинет трябва да има ясно мнозинство. Оттам нататък неговият профил може да варира с проектозадачите, които са му поставени и хората, които персонално участват. Но първоначалното условие е да има ясно политическо мнозинство, което да го подкрепя“. С тези думи в Бургас министърът на правосъдието Крум ЗарковКрум ЗарковКрум Зарков е роден на 21 ноември 1982 г.   Завършва 9-а Френска езикова гимназия „Алфонс дьо представи визията за сформиране на „технически кабинет“, съобщава "Дарик".

Зарков не коментира хипотезата за трети мандат на БСП, нито възможностите му за участие в нов служебен кабинет.

Зарков: При неуспех и с третия мандат има риск за законите по Плана за възстановяване

И постави акцент върху исканията на избирателите за по-добри условия на работа и по-високо заплащане.

"Никога не сме губили общ език с надзирателите. Щастлив съм, че реформата се осъществи и вече всички работят по12 часа. От 1 януари влезе в сила наредба за начина, по който се изплащат допълнителни възнаграждения за допълнителни резултати. Това е нещо, което системата и хората в нея чакаха твърде дълго време. Досега можеше да се даде нещо допълнително, само ако преди това е имало спестено. Сега при постигнати резултати тези средства са нормативно гарантирани. Но трябва да бъдат и финансово обезпечени, затова работим. Подходили сме индивидуално. Смените да бъдат най-добре от гледна точка на ефективността и живота на служителите. Тази отлагана с години реформа е факт", категоричен е правосъдният министър. 

По думите му, реформата е много ефективна и следващите няколко месеца това ще се потвърди. 

"Ще има и значимо финансово измерение. Хората са най-важни – сградите ги строим, но ако няма доволни и мотивирани хора няма да се получи“, каза още той.

В Бургас министър Зарков пристигна за да даде официален старт на изграждането на първото в България преходно отделение към затвора - half way house. Проект на стойност 1, 300 млн. лв.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
499 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.01.13 | 15:12

1
Я па тоя помияр

Добави коментар

Водещи новини