Депутатите отхвърлиха декларацията на ПП

  • 06 януари 2023 11:11

  • 2875
  • 40
© Булфото (архив)

Втора точка в днешния пленарен ден е разглеждане на декларацията с национални приоритети, внесена от "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"". С тази декларация партията търси подкрепа за кабинет. Проектът на декларация съдържа четири основни приоритета и над 50 законопроекта.

Осигуряването на мнозинство във фрагментиран парламент като нашия е предизвикателство. Първата политическа сила не успя да реализира техния мандат, затова ние заложихме на друг подход. Предложихме да подготвим национални цели и задачи, които можем да изпълним през настоящата година. Това заяви от парламентарната трибуна акад. Николай Денков. 

Причините да подходим по този начин са две. След приемането на България в Европейския съюз развитието на страната по всички основни показатели е устойчиво. Второ – не може управлението да бъде самоцел. Министерски съвет и Народното събрание трябва да работят в синхрон, за да решават проблемите на хората и бизнеса. Затова поканихме всички политически партии да се включат в този процес. Представеният е резултат от тези общи усилия, отбеляза Денков. 

Първата цел е естествения стремеж на всяко общество да стане по-богато. Съвременният свят изисква развиване на икономиката, базирана на високите технологии. Тази икономика трябва да може да се конкурира с най-добрите в света. Вторият приоритет е надграждане на първия. В него се разглеждат основни реформи, за да се подкрепи средата за правена на бизнес. Допълнена с реформи в правораздавателната реформа. Третият приоритет отразява ролята на енергетиката за повишаването на икономиката на България. Четвъртата цел е преодоляване на неравенствата и осигуряване на подготвени граждани на света във всяка една област, посочи в изказването си акад. Денков.

Сега е моментът да видим дали може да се обединим върху дългосрочни национални цели и да потърси възможност за реализация през следващите месеци. Ако няма такива цели съществуването на този парламент е под въпрос, добави още депутатът от „Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"“.

Декларацията на ПП влиза в пленарна зала

Без разисквания депутатите отхвърлиха предлаганата от "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"" декларация за определяне на приоритетните национални цели и задачи. Проектът на декларация бе отхвърлен с 63 гласа "за", 84 - "против" и 30 - "въздържал се".  

След гласуването акад. Николай Денков отново излезе на парламентарната трибуна. 

Има два начина за осигуряване на мнозинство. Единият е да се обединим около общи цели и задачи. Вторият да раздадем постове и публични ресурси. Ние решихме да изберем първия вариант. Оказа се, че голяма част от тази зала не е готова да влезе в тази дискусия, посочи акад. Денков.

Деклрацията не е подкрепена от хората, които твърдят, че иначе я подкрепят - това са около 10-ина - 15 души от партиите, които са обявили, че я подкрепят. Към вас и ръководството на парламента ви препоръчвам да не губим времето на парламента с подобни дейности, заяви депутатът от ГЕРБ - СДС Тома Биков. 

Ако не можем да се обединим около тези четири основни приоритета, наистина трябва да се замислим каква е нашата работа тук, коментира от трибуната Кирил Петков. 

От ПП вече няколко пъти обявиха, че ако тази декларация не бъде подкрепена от мнозинството в парламента, те ще върнат неизпълнен мандата. 

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
2875 40

Свързани новини

Коментари 40

Добави коментар
✠❤️KЮ oт Tyмбa ДъГe❤️ tiny.cc/dcttuz

2023.01.07 | 00:49

40
☞⚡Дoлy мaфиятa!⚡: tiny.cc/abx1vz ☞⚡Дoлy Бългaроубиецa Цигaн-Бoko-Гoмнoтo oт ceлo Xepakoвo!⚡: tiny.cc/vbx1vz ☞⚡ДEЦИГAНИЗAЦИЯ!⚡ ☞⚡ДEЦИГAНИЗAЦИЯ!⚡ ☞⚡ДEЦИГAНИЗAЦИЯ и ДEМИЛИЦИOНEPOЗAЦИЯ⚡!: tiny.cc/x4w0vz ☞✋Maнгaл-cвoдниk ce интeгpиpa eдинcтвeнo и caмo ПPEЗ KOМИH!☠️☠️☠️ ☞⚡Ha видoв дeн, всички мангали-сводници и своднички, зaeднo c цялaтa им poдa, в трудови лагери, и в пет сутритнта под строй на работа!⚡ ☞⚡Конфискация на цялото имущество и пари на престъпните цигански кланове и всички в трудови лагери доживот! ☞Тpи пъти днeвнo бoй c kaмшиk нaгoлo, бoй, бoй, бoй и пaк бoй, мaнгaл сaмо c бoй сe oпpaвя, бoй пo гнycнитe мaнгaли-сводници, бoй дo пocиpaнe!⚡ ☞⚡ЛИHЧ, KYPШYM и BЪЖE за Бългaроубийците Бoйкo Meтoдиeв Бoрисoв, Axмeд Иcмaилoв Axмeдoв-Дoгaн и Pyмeн Гaйтaнckи-Bълkа!⚡: tiny.cc/yx42vz ☞⚡Бeлeзници и 3ATBOP зa Изeдницитe-Фeoдaли-Бългapoyбийци и ВPАГОВЕ нa Бългapия и нa бългapckият нapoд!⚡: tiny.cc/2y42vz ☞⚡Турчеещите се мангали-българомразци и сводници HA-KOЛ!⚡: tiny.cc/4y42vz ☞⚡ЛИHЧ и Пyблични Ekзekyции нa бългapoyбийцитe oт ДC-Милициoнepo-AБпФK-Koтилoтo!⚡: tiny.cc/6y42vz ☞⚡Всички зaптиeтa и cвoдници в морги и крематориуми!⚡: tiny.cc/hwczuz ☞KYPBИTE от ДAНC, KOПEЛДAЦИTЕ от БOП, ДЖEЛAТИТE oт COБТ и ГAВAЗИTE от YБO нa ЧEHГEЛA!⚡: tiny.cc/b4dzuz ➤⚡Цялото милиционер-жидо-цигaн-ДС-АБпФК-котило, съсипало животите на милиони българи, до крак в трaпа и отгоре с булдозерите!⚡: tiny.cc/zp6zuz ➤☀️❤️☀️❤️☀️❤️БЪЛГAPИЯ НA БЪЛГAPИTE❤️☀️❤️☀️❤️☀️: tiny.cc/qewyuz

2023.01.06 | 14:07

39
Коалицията "газпром" работи. България била трета след Китай и Индия по изкупуване на рашистки нефт. Чакайте да има някой, който да гласува срещу толкова пари в джоба му. И чакайте някой да гласува Лукойл да плаща данъци.

2023.01.06 | 14:01

38
Преди 100 години имаше едно септемврийско въстание.
ЛЮЛЯКА

2023.01.06 | 13:41

37
..БЪЛНУВА , ЧЕ РАБОТИ В СПОРТАЛ .. ХИХИИЙЙЙЙ .....МАААЙЙЙЙКОООУУ...БИЛИ МУ НАПРЕКИ ..ТАМ ....ХАААХАХАХХХАААААХХХАА
ЛЮЛЯКА

2023.01.06 | 13:41

36
БЪЛНУВА , ЧР РАБОТИ Е СПОРТАЛ .. ХИХИИЙЙЙЙ .....МАААЙЙЙЙКОООУУ...БИЛИ МУ НАПРЕКИ ..ТАМ ....
Горгона

2023.01.06 | 13:40

35
Съвсем естествено.Нима са очаквали да ги подкрепят?
ЕВРОПА ЧАКА БОЙКО

2023.01.06 | 12:52

25
ПП ИЛИ ДБ , КЪДЕ ЧЛЕНУВАТ В ЕВРОПА .., В КОЯ ДЕМОКРАЦИЯ СА ..., НИКЪДЕ НИКОЙ НЕ ГИ КАНИ ..., А ГЕРБ Е ЕВРОПА И ЕМПИРИЧНО ПРИЗНАТА ...
ПП

2023.01.06 | 13:28

34
Членуват в анаала на Лена .
ЛЮЛЯК...,

2023.01.06 | 13:07

26
КЪДЕ ХВЪРЛЯТ КРЪСТА ...? ..
Л

2023.01.06 | 13:23

33
Мааангооо от факултета е 19 люляк
От къде

2023.01.06 | 13:15

29
Да знае , той не е от София тоз идиот
Стамболов

2023.01.06 | 13:20

32
Няма нито един разумен аргумент срещу това - предложената програма на ПП да бъде гласувана по точки и приета по тематични мнозинства, за да има България редовно правителство. Предсрочните избори няма да променят фрагнентацията на парламента и да решат политическата криза. Едноличното проКремълско президентско управление без парламент тласка страната ни към катастрофа. Но както заяви Христо Грозев, "концентрацията на руски агенти в България е голяма". Очевидно целта на Кремъл е дестабилизиране на България и подкопаване на ЕС.

2023.01.06 | 12:24

9
Коврите на ДПС - ГЕРБ се самоубиха , аз не изкам да гласувам за герб и да получа дпс , съжалявам само че през годините гласувах за тях , само ПП и ДБ е надеждата за България

2023.01.06 | 13:19

31
e niama shto ti si otkacen koito viarva na po goliamite prestapnici ot grob i dps
ШИИБАМ ЛЮЛЯЦИ 19

2023.01.06 | 12:50

24
ЖАЛЪК ОПИТ ЗА МАНИПУЛАЦИЯ.... ЧЕРВЕН УУУРУУД..

Добави коментар

Водещи новини