Военният министър разкри какво е наложило посещението му в Украйна и има ли риск за боеспособностите ни

  • 04 януари 2023 16:10

  • 1993
  • 4
© Novini.bg
Слушай новината Слушай новината

Ще търсим съвместимост. Не искаме да правим грешката, която се е допускала досега. Търсим уеднаквяване на изискванията по отношение на модернизацията на танковете. Това заяви служебният министър на отбраната Димитър СтояновДимитър СтояновДимитър Стоянов е роден на 28 октомври 1968 г. в Свиленград.   През 1986 г. завършва по време на заседание на Комисията по отбрана в НС, предаде репортер на Novini.bg.

Думите му са в отговор на въпрос за модернизиране на бойните ни машини.

Министърът на отбраната Димитър Стоянов: За нас Италия е стратегически партньор в ЕС и съюзник в НАТО

Министър Стоянов уточни, че става дума за два отделни проекта.

Той коментира и посещението си в Украйна. „Целта ми беше да видя какво е искането на украинската страна, за да може при евентуална договорка с друга страна, да се види какво можем ние да дадем и да получим. Не сме коментирали нищо конкретно, като въоръжение. Това, което се дава на Украйна е в съответствие с решение на Народното събрание“, изтъкна военният министър.

„Това, с което разполагаме е произведено далеч назад във времето. Ние имаме нужда от ново военно оборудване, за да отговорим на съвременните изисквания за боеспособност“, подчерта Димитър СтояновДимитър СтояновДимитър Стоянов е роден на 28 октомври 1968 г. в Свиленград.   През 1986 г. завършва.

На въпрос какво е наложило да се приеме допълнително споразумение с Украйна за предоставяне на оръжие, военният министър заяви:

„Споразумението с Украйна се изпълнява, съгласно графика, одобрен от парламента. Това въоръжение стойността му ще бъде възстановена в бюджета на Министерство на отбраната и бюджета чрез специално създаден фонд. Допълнителното споразумение се наложи заради опасенията на някои политическите сили, че служебното правителство изнася безконтролно въоръжение на Украйна и поставя в риск боеспособностите на Българската армия. Това не е така“, подчерта той.

Очаквайте подробности.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1993 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Путлер - Капут

2023.01.04 | 20:52

4
слава на Украйна, ЕС и САЩ
Ха

2023.01.04 | 19:08

3
Продажник убиец

2023.01.04 | 16:42

1
tozi ot kade go izkopahte bre

2023.01.04 | 17:15

2
pitay mayka si

Добави коментар

Водещи новини