Министърът на отбраната Димитър Стоянов: За нас Италия е стратегически партньор в ЕС и съюзник в НАТО

  • 24 декември 2022 15:17

  • 1431
  • 27
Министърът на отбраната Димитър Стоянов: За нас Италия е стратегически партньор в ЕС и съюзник в НАТО
© МО
Слушай новината Слушай новината

„Република България високо оценява поемането от Италианската република на ролята на рамкова държава на многонационалната бойна група на наша територия. Благодаря Ви, че приехте тази сложна роля в сложно време. За нас това е доказателство за съюзната солидарност и изпълнение на една от трите ключови мисии на Алианса – колективната отбрана“. Това каза министърът на отбраната Димитър СтояновДимитър СтояновДимитър Стоянов е роден на 28 октомври 1968 г. в Свиленград.   През 1986 г. завършва днес, 24 декември, на работна среща със своя италиански колега Гуидо Крозето, която се проведе в авиобаза Безмер. В срещата участваха заместник-министрите на отбраната Теодора Генчовска и Катерина Граматикова, заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Михаил Попов, командирът на Военновъздушните сили (ВВС) генерал-майор Димитър Петров. Към италианската делегация на министъра на отбраната Крозето се присъедини и посланикът на Италия в България Н. Пр. Джозефина Дзара, съобщиха от военното министерство.

Министърът на отбраната на Италианската република Гуидо Крозето е на посещение в нашата страна, за да поздрави италианските военнослужещи от състава на многонационалната бойна група по повод Рождество Христово.

На работната среща двамата министри отбелязаха съществения принос на многонационалната бойна група както за засилване възпиращия и отбранителен потенциал на Алианса, така и за повишаване на сигурността в Югоизточна Европа.

Министър Стоянов запозна колегата си и с някои от приоритетните проекти за модернизация на Българската армия, сред които проекта за придобиване на нова бойна машина на пехотата, на вторите осем самолета F-16, на нови трикоординатни радари, проекта за развитие на способностите за артилерийска поддръжка и др.

„Благодаря Ви за топлия прием. В наше лице имате партньор и съюзник по отношение на реализацията на проектите за модернизация на Българската армия. Най-важният ни контингент е тук в България. Над 800 италиански военнослужещи са разположени на полигон „Ново село“ и това показва нашия ангажимент към усилване на Източния фланг на НАТО“, каза министърът на отбраната на Италианската република. Той подчерта, че полигон „Ново село“ предоставя отлични условия и възможности за обучение на италианските военнослужещи.

„За нас Италия е важен партньор в Европейския съюз (ЕС) и съюзник в Алианса. И двете организации са ключови за нашата сигурност и отбрана. Независимо от трудностите и предизвикателствата, ние сме ангажирани с изпълнението на поетите ангажименти, фокусирани върху модернизацията и повишаването на оперативната съвместимост на въоръжените ни сили“, заяви министър Стоянов.

Обсъдени бяха и други актуални въпроси като важността на Коридор N 8, който ще свърже Адриатическо и Черно море, военната мобилност, индустриалното сътрудничество и сигурността в района на Черно море. Министрите на отбраната на България и Италия изразиха готовност за задълбочаване на двустранното военно-техническо сътрудничество в процеса на изграждане на отбранителни способности. Обсъдени бяха и възможностите за осигуряване на заместващи платформи за българските ВВС, възможностите за придобиване от Италианската република на подводници за Военноморските сили, както и участието в съвместни учения и подготовки. Сред темите на разговора беше и участието в инициативите на НАТО и ЕС за подпомагане на Украйна за противодействие на руската агресия.

Димитър Стоянов: Военната помощ за Украйна няма да накърни способностите на армията ни

Министър Стоянов покани италианския си колега на официално посещение в България.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1431 27

Свързани новини

Коментари 27

Добави коментар
PaulaFox

2022.12.24 | 21:45

27
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062
НА САПУн МА АНГАЛите

2022.12.24 | 20:40

26
"Задни Бузи за Проверка Молим" Пачаврите-Доносници от Станишевския Гей Бардак ДАНС, филиал на КГБ се разделят на ТРИ категории: 1. Щатна Пачавра--Агент, доказана Пачавра-на заплата. 2. Нещатна Пачавра--Сътрудник, недоказана все още Пачавра-на Хонорар. 3. Улична Пачавра--МУТРА, получава колкото си заработи с Рекет, Отвличания и Убийства на Българи. Тази позиция се открива специално за Копелетата-Престъпници от БОП като Руската Мастия Грозданов завършила РабФак в Москва, арестувана за рекет с два килограма КОКАИН и Айдуците му от БОП Пазарджик. ШВЕСТЕРИТЕ от СерГей Бардака ДАНС трябва да се Изнасилват от ЖИВОТНИ, след което да се Избиват като ЖИВОТНИ, защото те са ЖИВОТНИ !! Пазарджишкото Милиционерско Говедо е доказано най-тъпото Говедо развъждано в Задунайския кенеф създаден преди 137 години от Руски дегенерати за 32 тона злато. МЪРША, ИЗРОД, ИЗМЕТ, УТАЙКА, БОКЛУК, ГАД, ДЕГЕНЕРАТ, ПОДЧОВЕК, С ЕДНА ДУМА МИЛИЦИОНЕР, С ДВЕ ДУМИ ПАЗАРДЖИШКИ МИЛИЦИОНЕР. КАЗАХ !!! Heil Hitler!

2022.12.24 | 20:27

25
из архивните материяли , извадка-прзивна 1942 :БЛОКИРАЙКИ МЕТРАТА БОЛШЕВИКИ ПАДАТ .

2022.12.24 | 20:13

23
Щвулко Владимир Путин - Москва блокиран от стачка в Метро , аварийна , както и състав , заплатата .
✙✙ FRIEHEIT

2022.12.24 | 20:17

24
ВЛАДИМИР ИЛИ4 ПУСИН по прякор... ВТУЛКАТА( guess why ?) SIEG HEILL i SMYRT ZA wsi4ki RU{LQCi kolkoto i nehumanno da e no towa e spasenieto da nqma za w byde[e powe4e HUILOWCI

2022.12.24 | 20:03

22
швулен ли е ръководетел на Кремъл Путин ? определено предвид телевизионни си предяви , този въпрос се състои , да . дали имало малкия В.Пудинг пипането от напр Чичкото си , Лелката си , друг близък по първичните му сексуални органи , мастурбация ? владимирчото , шегичката по всичките развеселителните познати на Нас канали , утре ще ни хвърли ядрената бомбичкат за новата година ли ? Здраствуйте , Владимирчето : ще ти изведем из строя не по малко отколкото цялостната ти система МЕТРО .
卐 РУСИШЕ ТРУПИШЕ

2022.12.24 | 19:58

21
☞Ckopo ниe БЪЛГAPИТE-Hacлeдници нa Poдa ДYЛO, щe Лиkвидиpaмe 144-гoдишня Жидo-Цигaн-Pycko-Тypckо-Kpaвapckи КЛОЗЕТ-БГ, и ще започнем ДEЦИГAНИЗAЦИЯ и ДEMИЛИЦИOНEPOЗAЦИЯ нa Maйka Бългapия!: yerl.org/jqo5d ☞Турчеещите се мангали-българомразци и сводници HA-KOЛ!: yerl.org/crXJp ☞Цялото милиционер-жидо-цигaн-ДС-АБпФК-котило, съсипало животите на милиони българи, до крак в трaпа и отгоре с булдозерите: yerl.org/hKTWt ☞Гнyceн мaнгaл-cвoдниk пo Apнayтckи: yerl.org/vhyAT ☞Гнycнa, дoлнa, пoдлa cвoдничka пo Гopянckи: yerl.org/jIPMs ☞Време Разделно: ♦Е1: yerl.org/OofGl ♦♦Е2: yerl.org/cCvdS ♥Кoзият рoг: yerl.org/U3qBg ♥Пoд Игoто 1952: yerl.org/9byNy ♥Даваш ли даваш Балканджи Йово: yerl.org/KiiwT ♥БЪЛГAPИЯ НA БЪЛГAPИTE: yerl.org/3U5CG ☞Пали милиционерски коли, изпепелявай милиционерски къщи с коктейл Молотов, режи милиционерски гърла, сечи милиционерски глави, пробивай милиционерски черепи, освобождавай майка България от милиционеро-еничарското ИГО! ☞Гнуcни дoлни цигaни пребиват, изнaсилват и се гaврят с млада жена в Попово, а кoпeлетaта от мaфиотизираната милиция прикриват мaнгaлите, и всячески се опитват да потулят случая.: yerl.org/GV0Bi БOП - Бaнда Oрганизирани Преcтъпници занимаваща се с отвличaне, изнудване и убийcтва на българи, рекет и сплашване, контрол над пазара на дрoга и прoститутки посредством изграждане на мрежа от дилъри и cводници, прокарване на канали за трaфик на нaркотици, oръжие и трупни дoнори, предимно дeца.: yerl.org/DjtSd

2022.12.24 | 19:46

20
По вопросум , етом ест Владимир Пудинг arschficker руском народум ? ест .

2022.12.24 | 19:32

19
скитници и мастурбатори : обществените прояви на Слави Трифонов , Румен Овчаров , Корнелия Нинова
PRO SIA

2022.12.24 | 19:10

18
Heil Hitler!

2022.12.24 | 18:46

17
ot koe nato si ti bre smeshnik kato si vaorajen sas rusko orajie i samo nego mojesh da upotrebiavash.

Добави коментар

Водещи новини