Асен Василев скочи на ГЕРБ и служебния кабинет: Връщате през задната врата постната пица!

  • 22 декември 2022 17:09

  • 1914
  • 40
Асен Василев скочи на ГЕРБ и служебния кабинет: Връщате през задната врата постната пица!
© Булфото, архив
Слушай новината Слушай новината

Връщате през задната врата политиката на постната пица със съдействието на служебния кабинет, обърна се съпредседателят на "Продължаваме Промяната" Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на към Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор: от ГЕРБ-СДС по време на второто четене на удължителния закон за бюджета. Двамата влязоха в спор за очаквания държавен дълг за следващите години и за социалните плащания. Заради вашето управление на финансите, държавата я докарахте дотам, че в следващите три години трябва да изтеглим 38 млрд. лева нов дълг, обвини го Добрев.

Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на сравни двете версии на консолидираната фискална програма за 2023 г., разработена от служебния кабинет - едната с бюджетен дефицит от 3 процента, другата - с 6,6 процента. По думите му разликата е 5,5 млрд. лева допълнителен дефицит във втората версия. Той отбеляза, че приходите в програмата, в която има повече харчене, са с 500 млн. лева по-малки. Общо 3,711 млрд. от останалите 5 млрд. всъщност отиват за капиталови разходи и издръжка – все пера, по които може да се краде, където стоят всичките видове обществени поръчки, които знаем колко кристално се провеждат, каза Василев.

Удължаването на бюджета: Очакват се спорове за минималната работна заплата

Служебният кабинет не е извинение за това Националната агенция по приходите (НАП) и Агенция „Митници“ да не работят, а още по-малко да се каже – НАП и "Митници" не работят, затова дайте да не планираме разходи в бюджета и да планираме по-ниска приходна част - това е пълно безобразие, коментира той. Натоварване на бюджета от социални разходи няма, то идва от допълнителни разходи за издръжка, допълнителни капиталови разходи и планирани по-малко приходи, коментира Василев. По думите му сега очевидно се връщаме към времената, когато не събираме данъци от определени фирми, когато раздаваме пари за поръчки на други определени фирми, а социалните разходи отиват обратно във фризера.

В отговор служебният министър на финансите Росица ВелковаРосица ВелковаРосица Велкова е родена на 16 март 1972 г. в София.   Придобива магистърска степен по финанси обясни откъде идва увеличението на капиталовите разходи и разходите за издръжка. Европейските средства, разходите по Плана за възстановяване не се усвояват, те се прехвърлят и се натрупват в следващата година, тъй като, ако не бъдат извършени тези разходи, няма да получим второ и трето плащане, защото има инвестиционни проекти, които трябва да се случат, посочи тя. Следващата година е последна година на разплащане на стария програмен период, което също увеличава капиталовите разходи и води до увеличение на разходите за издръжка, тъй като част от европейските средства се разходват и чрез разходи за издръжка, а не само през капиталовите разходи, допълни Велкова. Тя посочи, че вариантът на консолидирана програма, в който са постигнати 3 процента дефицит, е работен с допускането, че всички намалени ставки ще бъдат възстановени от 1 януари, но с приетите данъчни закони това си остава едно допускане.

Работодателите на среща с ПП: Подкрепяме удължителния закон за бюджета

НАП и "Митници" работят и постигат събираемост, данъчно-осигурителните приходи ще бъдат преизпълнени, но интересното е кои данъци ще бъдат преизпълнени и къде ще имаме неизпълнение, коментира финансовият министър. Ще имаме преизпълнение на осигурителните вноски, на данъка върху доходите на физическите лица, тъй като бяха увеличени възнаграждения, и другото увеличение е в авансовия корпоративен данък, посочи тя. Няма да изпълним ДДС в размер, предвиден от Народното събрание, но общо имаме преизпълнение на данъчно-осигурителните приходи, допълни Велкова.

Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор: (ГЕРБ-СДС) коментира, че не приема точно Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на да говори за обществени поръчки и за злоупотреба с тях. От всички 25 правителства досега, вашето е правителството, което изхарчи най-много пари, без никаква процедура, с имейли, коментира той. Заради вашето управление на финансите, държавата я докарахте дотам, че в следващите три години трябва да изтеглим 38 млрд. лева нов дълг, каза още Добрев и посочи, че за последните 37 години са изтеглени 37 млрд. дълг. Спомням си ваше обещание, че няма да има един човек под линията на бедността, и какво се оказа - 1 млн. души живеят под линията на бедност от януари 2023 г., обърна се той към Василев.

 

Тези 38 млрд. са само във вашите сънища, репликира го Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на. Ние оставихме страната с 2 млрд. по-малко дълг, отбеляза той. Подкрепете увеличението на минималната работна заплата и тези хора няма да минат под линията на бедност, но няма да го подкрепите, защото това е вашата политика на постната пица - вие я връщате през задната врата със съдействието на служебния кабинет, коментира Василев, цитиран от БТА.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
1914 40

Свързани новини

Коментари 40

Добави коментар

2022.12.22 | 17:20

1
хой за гроб и бойко....и не ми трийте коментарите евтини журналя.....

2022.12.22 | 17:29

4
И за майка ти помияр
БАНКЯНСКИ РАЗЛОЖЕН ТоЛУП

2022.12.22 | 17:27

2
Днес РуZия съществува само благодарение на милостта на САЩ! Досега САЩ 3 пъти са спасявали РуZия от глад и един път по време на война (ВСВ), когато ватниците стигат Берлин единствено благодарение на американския ленд-лийз и колосалното количество суровини, горива и техника, изпратени от САЩ. През 1992 г. САЩ за пореден път спасява РуZия от глад. Стотици хиляди тонове храни и медикаменти са доставени в РуZия с товарни самолети на "вражеското" НАТО! Всеки път, когато САЩ помогне на РуZия, тя приема помощта и веднага щом си стъпи криво-ляво на краката се почва едно бълнуване за величие и световен месианизъм, а САЩ биват обявени за враг. Това е руZката "благодарност" за протегнатата милосърдна ръка на САЩ. Дотук беше! САЩ повече няма да спасява задника на РуZия и последствията за бедната северноазиатска кочина са вече налице. Следва тотален разгром и разпад!
УЗУНОВ

2022.12.22 | 18:08

12
да така е но докога в страната ни баштина ще вилнее тази просташтина

2022.12.22 | 17:28

3
Я па тоя педераст
БАНКЯНСКИ РАЗЛОЖЕН ТоЛУП

2022.12.22 | 17:36

5
КОКОРЕСТО 4У4АЛо.. МАААРш в БАНЯК да целуваш на ПОгарНИКАРЯ... със свалените гащи както са правели сите ГЕИбе РУ ПЕДЕРУУРУНГЕЛи на жизита ПРИ "ЖОГДА"
постната пица е железен,

2022.12.22 | 17:46

6
мекере такова

2022.12.22 | 17:55

9
Асен Василев скочи на ГЕРБ и служебния кабинет: Връщате през задната врата постната пица! ТОЙ ОБИЧА ПИЦА СЪС СПЕРМА, а не с трюфели.
БАНКЯНСКИ РАЗЛОЖЕН ТоЛУП

2022.12.22 | 17:51

7
НЕ МУ СЕ СМЕЙТЕ ТОЙ НЕ Е ЧОВЕК, ТОЙ Е МИЛИЦИОНЕР И ТОЛКОВА МОЖЕ. Милиционерската проститутка е държавна проститутка, лапа Пишки и лиже Задници по Устав и на Заплата,осигурена му от данъците плащани от Задунайското Работническо Склавянско Говедо.

2022.12.22 | 17:54

8
който вади нож от нож хвърля топа.
Манафа

2022.12.22 | 17:59

10
Как искам до картофите да ти го набухам ококорен педал
Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2022.12.22 | 18:01

11
Кога този Кокорчо заработи пари за държавата, че започна да се разпорежда! НАПРОТИВ, точно обратното! Тези измислени герои на Румен Радев ни набутаха в блатото от което измъкване ТРУДНО!

2022.12.22 | 18:10

13
Евала , портфьойлните вложения в старите безименни държавни облигации за Белене излизат сега на пазара на Вестингхауса намаление в съотношения 1:1000 . Кратък коментар : процедурата ще се нарича фалит на частно лице . Купувам на новата ценнова база ...

2022.12.22 | 18:12

14
ах , да си имаш книжката с влог на партийята !

Добави коментар

Водещи новини