Асен Василев: Кабинет, който за всяко решение ще звъни на Борисов, ще бъде вреден за България

  • 14 декември 2022 18:59

  • 2540
  • 45
Асен Василев: Кабинет, който за всяко решение ще звъни на Борисов, ще бъде вреден за България
© БНТ
Слушай новината Слушай новината

Обещахме на хората, които гласуваха за нас, че няма да подкрепим кабинет на ГЕРБ. Колкото и екзотично да звучи – спазваме си обещанията. Всеки един кабинет е политически. Експертен кабинет няма. Основният проблем, който се е прояви и преди да сме партия – едни протести срещу Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. Този проблем не е преодолян, недоверието не е преодоляно. Това заяви съпредседателят на „Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на в ефира на БНТ.

Той е категоричен, че един кабинет, който за всяко важно решение трябва да звъни на Борисов, ще бъде вреден за България.

По повод предложеният за енергиен министър Драгомир ЗаковДрагомир ЗаковДрагомир Заков е роден на 24 юли 1975 г. Завършил е Френската гимназия в София, както и международни, Василев заяви: „Той никога не е бил в ПП. Никога не е бил в органите на партията или член на партията. Той беше взет като експерт в нашия кабинет. Те са решили те да го вземат като експерт – няма проблем. Най-вероятно по линията на това, че е бил посланик на НАТО. Ние го извикахме когато имахме нужда от нов министър на отбраната.“

„Предлагаме ясна, честна, открита политика и смяна на модела, който ни докара да сме най-бедни в ЕС, да имаме най-големите неравенства. Идват местни избори – ще се борим за подкрепа там. Може би ще има предсрочни парламентарни изори – там също ще се борим докрай“, допълни още той.

Василев подчерта, че преди повече от месец, заедно с „Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от“ са започнати разговори, за да имат подготовка за втория мандат: „Има няколко основни гаранции, за да може такъв кабинет на малцинството да работи. Изпратихме писмо към всички партии – искаме социален пакет, бизнес пакет, пакет за Шенген, свързан с реформа в службите и как се управлява границата, и законите, свързани с ПВУ. Тези неща трябва да започнат да се придвижват в комисии и в парламента.“

Асен Василев: С ДБ ще представим кабинет на малцинството

„При такъв неработещ парламент, за да се предложим кабинет, който да каже „Ние ще се погрижим за хората и бизнеса, активно ще работим за Шенген и Еврозоната“ - тези неща трябва да са факт“, продължи той.

По думите му или изредените се приемат, или ПП няма да внесат кабинет за гласуване: „Това са гаранции, че този кабинет ще свърши каквато и да е работа.“

„В момента, както е Изборният кодекс, ако една партия иска да види какво е записано в машината, трябва да води съдебни дела. Това е ненормално. Ако това не се преодолее, в основата на следващите избори ще седи фалшификация“, коментира още Василев.

„Ние никога не сме сочили ГЕРБ за политически изолатор. Днес се видя, че те имат подкрепа от ДПС. „Български възход“ подкрепят премиера, но не и кабинета – малко странно. Ние разчитаме на това тези закони, които сме внесли, да бъдат приети. Тук въпросът не е това дали е необходимо на България, въпросът е дали ще бъдат приети преди втори мандат“, допълни той.

Той потвърди, че народът е отредил да са опозиция и добави: „Единствената причина сега да правим опит за формиране на кабинет е фактът, че политическата сила, която спечели, не успя да сформира мнозинство.“

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
2540 45

Свързани новини

Коментари 45

Добави коментар
чъки

2022.12.15 | 07:55

45
ей гейче ти спермояд ли си
Омраза

2022.12.15 | 04:55

43
Мундьо, от ПП ясност и честност, всеки ден звъняхте и тичайте в Америка и Македония, в Украйна отидохте а българската беднотия не погледнахте,интересува ви само да оберете България, народа не ви иска,мястото ви е зад решетките, кой луд ви дава вот и това е шашма че сте втори на избори, да ви няма -крадци, предатели на българския народ!
Съд за кокора

2022.12.15 | 05:58

44
Като искат присъди да си свалят имунитетите.

2022.12.15 | 01:30

42
вие сте най вредните , Асенчо, Кирчо и послушното стадо зад вас
Този шопар

2022.12.15 | 01:22

41
Ако го боцна с една топлийка, ще се пръсне.

2022.12.15 | 01:17

40
Вашите лъжи не станаха ли много?Пак "ясни и открити" на целия позор!Всички говорят за кризи,за решавани на кризи, а Кокор ,че всичко започва от Борисов,а преди него,20 години беше "цветя и рози",нямаше пладнешка приватизация,комунистическа инфлация и деноминация и какво наследи,че искате да сме станали най богати?Ти нали си взе комисионните и ония 9 млрд за 9 дни?
Николай Павлов

2022.12.14 | 23:55

39
Днес ви разказа играта! Сваляне на имунитета,съд и затвор за вас гадове мръсни,слуги на Черепа и сатаната!!! Протестите бяха платени от Черепа,копеленце гадно!!!
МИСЛИХ, ЧЕ...

2022.12.14 | 23:26

38
.. РАДЕВ Е ПО УМЕН ..., НО СЛЕД ТАЗИ ХИПОТЕЗА ..." АКО В ЕДНА СЕКЦИЯ , САМО ЕДИН ЧОВЕК ГЛАСУВА САМО ИЛИ С МАШИНА, ИЛИ САМО С БЮЛЕТИНА , ВОТЪТ МУ ЩЕ БЪДЕ РАЗКРИТ " ...., ТОВА НЕ СЪЩЕСТВУВА ВЪОБЩЕ ..., ТЪЙ КАТО НИКЪДЕ НЯМА СЕКЦИЯ , КЪДЕТО ГЛАСУВА САМО ЕДИН ИЛИ ПЕТ ДУШИ ...,ДОРИ СЕ ЧУДЯ НА ПОДОБНИ МИСЛИ НА УЖ УМЕН ЧОВЕК ....
⛔➖⛔✌️Здpaвkа Kaнaзиpeвa✌️

2022.12.14 | 22:55

35
☞Eдинcтвeнo и caмo НAPoДEН пyбличeн ЛИHЧ и БECИЛO, щe cпacят Бългapия и бългapcкият народ от CATAНATA Боко-Бългaроубиецa от ceлo Xepakoвo!: tiny.cc/56t1vz ...¸¸¸…††††††...¸¸¸…Бoйkо Meтoдиeв Бoриcoв, гнyceн мaзeн CATAНA oт ceлo Xepakoвo, КAМБAНАТА отдaвна бие за теб, ДAЙ БOЖЕ ПOП CКOРО ДA ТE OПЯВA! ..¸¸¸.††††††¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸. ТРИЖДИ АНАТЕМА.¸¸¸.††††††.¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸. ✞Амин✞...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸. ✠❤️KЮ oт Tyмбa ДъГe❤️ = Лъв☜☞: tiny.cc/cwk1vz ☞Гнyceн-мaнгaл-cвoдниk = DОMUZ☜☞: tiny.cc/o230vz ☞Гнycнa, дoлнa, пoдлa cвoдничka = Cвинkя-Maтopицa!☜☞: tiny.cc/r230vz ☞Всички ченгета и cвoдници в морги и крематориуми!☜☞: yerl.org/1Cm1x ☞Турчеещите се мангали-българомразци и сводници HA-KOЛ!☜☞: yerl.org/crXJp ➤Koльo Kитaeцa: Нoвият kaндидaт-миниcтъp-пpeдсeдaтeл Измaмниk-Гaбpoвckи e гнycнa Бoko-Myтpa oт TИM: tiny.cc/6sz1vz ➤Koльo Kитaeцa: Maзнaтa Macтия Cepгeй Cтaнишeв: tiny.cc/tz70vz ➤Koльo Kитaeцa: Bицe Пpeзидeнтa Илиянa Йoтoвa: tiny.cc/jz70vz ➤Koльo Kитaeцa: Пpeзидeнтa Pyмeн Paдeв и вcичkи kpaдливи пoлитици: tiny.cc/4f90vz ➤Koльo Kитaeцa: Бeзчинcтвaтa нa Бoйko Бopиcoв: tiny.cc/deazuz ➤Koльo Kитaeцa: Пapлaмeнтa дoм нa пpecтъпници: tiny.cc/vy70vz ➤Koльo Kитaeцa: Kpaдливaтa Cвиня Kapakaчaнoв: tiny.cc/sdv0vz ➤Koльo Kитaeцa: Tpитe злokaчecтвeни тyмopа нa Бългapия: tiny.cc/d331vz ➤❤️Кой уши байрака☜☞: tiny.cc/newyuz
Т . ТИ СИ БОЛЕН БЕ

2022.12.14 | 23:24

37
КВИ ГИ ВЪРГАЛЯШ ТАМ .ГОООМНОООО
МИСЛИХ, ЧЕ...

2022.12.14 | 23:23

36
.. РАДЕВ Е ПО УМЕН ..., НО СЛЕД ТАЗИ ХИПОТЕЗА ..." АКО Е ЕДНА СЕКЦИЯ , САМО ЕДИН ЧОВЕК ГЛАСУВА САМО ИЛИ С МАШИНА, ИЛИ САМО С БЮЛЕТИНА , ВОТЪТ МУ ЩЕ БЪДЕ РАЗКРИТ " ...., ТОВА НЕ СЪЩЕСТВУВА ВЪОБЩЕ ..., ТЪЙ КАТО НИКЪДЕ НЯМА СЕКЦИЯ , КЪДЕТО ГЛАСУВА САМО ЕДИН ИЛИ ПЕТ ДУШИ ...,ДОРИ СЕ ЧУДЯ НА ПОДОБНИ МИСЛИ НА УЖ УМЕН ЧОВЕК ..
Име

2022.12.14 | 22:48

34
Куку ти койси бе педал мръсен я върви на майнатаси бе мършо

Добави коментар

Водещи новини