Проф. Маринов: Подходът на ПП не дава големи надежди за кабинет с втори мандат

  • 20 декември 2022 10:50

  • 900
  • 6
Проф. Маринов: Подходът на ПП не дава големи надежди за кабинет с втори мандат
© Нова нюз

Шансовете да се състави кабинет с втория мандат са много малки. Няма как да се случи без ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с и "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател". Подходът им не дава големи надежди. Подкрепата за политики включват неизпълними условия. Например отхвърлянето на текстове от Изборния кодекс. Това посочи за "Твоят ден" проф. Александър Маринов, председател на Стратегическия съвет на президента и съветник на служебния премиер.

"Надценяват се магическите свойства на третия мандат. Политическо коалиционно правителство на ПП и ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в е невъзможно. Единствената възможност е това, което пробваха ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в - програмно правителство обединено около ясни и конкретни цели. Освен това споразумение между конкретни партии за подкрепа на определени приоритети. Изглежда ми неосъществимо правителство и с третия мандат", посочи той.

Евгений Дайнов: ГЕРБ днес се обесихаЕвгений Дайнов: ГЕРБ днес се обесиха

По думите му доминират не просто различията, а непоносимостта между партиите. "Как искате да преговарят помежду си, ако дори не могат да си говорят нормално, а се обиждат и клеветят. Не е разумно да се твърди, че президентът иска да поеме отговорността за дълго управление на служебни кабинети. Полагат се големи усилия, но без пълноценно работещ парламент, това е много трудно управление. Радев се опитва да даде възможност на партиите да се разберат. Някои партиите са решили да печелят избиратели, като атакуват президента, но не смятам, че това е успешна стратегия", подчерта проф. Маринов.

Слоред него ПП са започнали да реагират с висока нетърпимост към прости критики от президента. "В енергетиката политиките на редовния кабинет бяха много спорни, дори вредни. Служебният кабинет реализира политики, които са кратко време промениха нещата", отбеляза той.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
900 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Станчо

2022.12.20 | 13:24

6
Непоносимост към другите много ясно се вижда че идва от 3 партии в БГ. БСП ПП и Възраждане ...Това са трите партии които спъват създаване на правителство. А това са и трите партии зад които стоят руски интереси .Зад ДБ са олигарси които мразят борисов.По някакви лични причини Най вероятно пари е причината както винаги. За това и те са в деликатна ситуация. Победа с 10% на Герб на изборите.Ще е единствения шанс за излизане от политическата криза.
Емѝ...

2022.12.20 | 13:06

5
Долен комунистически явочник, с вашите рашистки кypви никой не ще да е ортак.
Така ли?!

2022.12.20 | 12:59

4
Така ли бе, наглецо с чугунената кратуна, в която дрънчат ръждясали сърпове и чукове? Значи, "професоре" Незнамкой си, пародн - "Майстора", искането за правосъдна реформа, за отстраняването на покровителя с Каксета на най-големите грабежи и престъпления ,извършени от сарайско-банкянската бандитска шайка, искането за търсене на отговорност за чекмеджето, за къщата в Барселона, за откраднатите милиарди от сикаджийските и ДъПъСарски фирми, за "Пътната карта" на грабежа и престъплението на века - "Турски поток",ти наричаш "неизпълними условия"?! Така ли бе, нищожество, червено и в червата, дето си подложил задника си на много коварен, много свиреп, много опасен и прогизнал от двуличие и цинизъм кремълски лакей и национален предател - Шарлатанина със зелените чорапи! Ами, щом за теб "неизпълними условия" е искането нещастната ни държава най-после да се спаси от чумата, каквато са мутрите и мафията, жив и здрав да си бе, Майсторе! Началникът ти - също! Само че, с какъв сурат ще се появявате пред хората?
Червена Кремълска

2022.12.20 | 12:06

3
Мастия! Също като пРезидента на Решетников!

2022.12.20 | 12:01

2
Мълчи бе пристак ще замлъкнете за 1 час.Щеви гласувът импижман и ще ифите на майната си.Идва и това време.
Не!

2022.12.20 | 11:34

1
Не, агент "Майсторе", не! Надежди за сформиране на кабинет при втория мандат не дава коварния до цинизъм твой началник - (п)Резидента на Решетников, толкова верният лакей на кремълското чудовище и масов убиец, мразен, отречен, презира и прокълнат от целия демократичен свят! Точно твоят началник, с мръсните си номера, с каквито успя да подлъже хиляди българи да гласуват втория му мандат, проваля умишлено всеки опит за правителство на ПП и ДБ! Впрочем, ти, дето нещо го играеш"съветник" на двуличника със зелените чорапи, я му кажи да се извини на българския народ за огромната лъжа и манипулация, които си позволи след разговора му с държавния секретар на САЩ, който разобличи двуличието и лъжите му! Ами, услади му се на шарлатанина от Славяново едноличната власт и се натиска да я продължи колкото може повече, за да обслужва руските, а не българските интереси, особено с "Лукойл", където отново всички видяха и се увериха в лицемерието, наглостта и слугинажа му към Кремъл!

Добави коментар

Водещи новини