Искрен Арабаджиев: Шансовете за реализиране на втория мандат са минимални

  • 18 декември 2022 08:59

  • 873
  • 4
Искрен Арабаджиев: Шансовете за реализиране на втория мандат са минимални
© БНТ
Слушай новината Слушай новината

Шансовете за съставяне на правителство при втория мандат са минимални. Това смята депутатът от "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"" Искрен Арабаджиев, който беше гост в предаването "Денят започва с Георги Любенов".

По думите му, партията ще направи всичко възможно, ако има някакъв шанс, мандатът да бъде реализиран с премиер Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С.

"В последните две години се намираме в сериозна политическа криза. За да се реши, политиците трябва да си говорят. Веднага щом разбрахме, че няма да се реализира първия мандат, поканихме за разговор шест от седемте политически партии в парламента", обясни Арабаджиев.

От "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"" дадоха заявка, че ще търсят подкрепа за основни политики и се надяват именно там да срещнат разбиране от останалите партии. След целите, които от формацията си поставят, е внасянето на бюджет за 2023 година, подобряване на социалните плащания, помощ за бизнеса, влизане в Еврозоната и Шенген.

"Проблемът е, че има партии, които на хартия искат да изпълнят тези политики, но действията им показват друго", коментира Арабаджиев.

Депутатът даде за пример борбата с корупцията, която реално не се случва заради липсата на законодателни промени.

"Не смятам, че може да искаме подкрепа от партиите в Народното събрание без да знаят какви политики искаме да ги реализираме. Да предложим правителство на малцинството с "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от", е доста трудно. Как ще се почувстваме, ако Министерският съвет внася законопроекти в парламента, а те не бъдат одобрявани?", попита Арабаджиев.

Кирил Петков: ПП ще е готова за местните избори, ще търсим съюз с демократичните общности

В случай, че все пак се стигне до съставянето на правителство, то няма да бъде изцяло експертно, а смесица с политически лица, обясни депутата от ПП. По думите му, управлението на служебно правителство още три месеца не е добре за страната.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
873 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
И

2022.12.18 | 14:28

4
Не минимални. А никакви
глупакът

2022.12.18 | 11:53

3
това момче да не би да е син на един ветко арабаджиев........
PaulaFox

2022.12.18 | 11:38

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062
Г

2022.12.18 | 09:06

1
Сега ли го разбрахте крадци долни

Добави коментар

Водещи новини