Карадайъ с поредна атака срещу "Продължаваме промяната"

  • 01 декември 2022 12:03

  • 3090
  • 17
© Novini.bg
Слушай новината Слушай новината

През март приехме ограниченията за възможността да се придобива българско гражданство чрез инвестиции. Тогава в закона записахме, че ДАНС трябва да провери всеки един от случаите на издаване на такова гражданство за целия период в срок от 6 месеца. През февруари, а и след това, сме сезирали Прокуратурата да провери всеки един от случаите за издадени такива гражданства на база инвестиции. Минаха вече почти осем месеца, а срокът беше шест. Към настоящия момент нямаме информация да е извършвана такава проверка и какви са резултатите от тази проверка: нито на ДАНС, нито на Прокуратурата. Това заяви на брифинг лидерът на Движението за права и свободи (ДПС) Мустафа КарадайъМустафа КарадайъМустафа Карадайъ – български политик от ДПС Мустафа Кадарйъ е роден е на 08.05.1970г. в село Борино,.

„Нещо повече – ние бяхме сезирали Прокуратурата и за извършване на проверки за законност на милиционерщината, оглавявана от Бойко Рашков, по време на изборите миналата година. Като отговор не получихме проверка, а една статистика, която е изнесена в медиите. Има и ред други случаи, в които виждаме как Прокуратурата не извършва проверки на един кръг хора в България. Още един пример – Конституционният съд се произнесе за гражданството на Кирил Петков и беше категоричен, че е нарушител на Конституцията и е декларирал неверни данни. Прокуратурата и там видяхме какви ги свърши. В един момент привидно в публичното пространство атакуват главния прокурор, но когато ние направихме предложения за промени в Конституцията и за ограничаване на правомощията на главния прокурор, те избягаха. И вече у нас буди подозрението и съмнението за симбиоза. Ползват за параван атаките в публичното пространство срещу главния прокурор, а от другата страна Прокуратурата ги прикрива. Симбиозата е с кръга „Капитал“, а не с прокситата на кръга „Капитал“. Прокситата на кръга „Капитал“ ги виждаме и те са примерите за тази симбиоза“, добави той.

Карадайъ: Не ме смущава къде гласуват за ДПС, а къде не

Карадайъ призова да се огласят резултатите от тези проверки, ако изобщо такива са извършени.

„Какво стана със схемата за златните паспорти: какво се прикрива, кои са участниците в тази схема. „Имаше съмнения, че Стамен Янев е издал сертификати за инвестиции и с един и същи сертификат са ползвани от над 100 лица, предимно китайски граждани. Кой кого прикрива? Ще настояваме за тези отговори кой на кого е предоставял гражданство. И дали това лице не е същото, което е подарило земите около Божурище на Кирил Петков и компания?“, запита Хамид Хамид.

ДПС иска пълна проверка на всяка процедура за постоянно пребиваване на основание инвестиции

Йордан ЦоневЙордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „Икономика и организация на от своя страна обърна внимание на законопроекта за забрана на износа на петролни продукти, преработени в рафинерията „Лукойл“, който ДПС внесоха. „Вчера енергийна комисия прие този законопроект, но нас продължава да ни учудва фактът, че част от организациите и хората, които стоят в българската дълбока държава – така наричам кръга „Капитал“, продължават да защитават позицията, че петролното ембарго на ЕС, което ще влезе от 5-ти декември, не обхваща това. Затова вчера говорихме за мимикрията на този кръг под маската на защита на евроатлантическите ценности“, посочи той.

Теодора Павлова
3090 17

Свързани новини

Коментари 17

Добави коментар
ИСТИНАТА

2023.01.03 | 17:24

17
А,КОГА ще бъде направена ПРОВЕРКА според КОНСТИТУЦИЯТА ни,за това ,Що е ТО "дпс","българино" Карадайъ?!?!?!
Емѝ...

2022.12.13 | 11:18

16
Башибозукът на доганя и техните еничари ужасно много мразят ПП. Правете си изводите, който може.

2022.12.01 | 15:03

15
БОРИНСКИ БОРСУК

2022.12.01 | 12:54

9
ВСИЧКИ ПРОРУСКИ ПАРТИИ В БЪЛГАРИЯ СА СРЕЩУ ПРОМЯНАТА
Да

2022.12.01 | 14:57

14
ПП , ДБ СА ПРОТИВ НАТО , ЕС ...., ПРАВ СИ .. ....
12

2022.12.01 | 13:23

13
Грабвай ибрика и бягай в сараите да подмиеш задника на чудовището - "Проклятието на България"! Налага се ти да изпълниш този ритуал, понеже жалкото нищожество - Карадайрето, дето така и не научи български език, в момента е заето да лъже, за да прокара хартиената бюлетина, че без нея ДъПъСъ-то МУ направо заминава на бунището при аркадаша му - Учиндолския урод!
мисирки услужливи

2022.12.01 | 13:12

12
вече никой не ви взима насериозно, квито и малоумни заглавия да напишете и колкото и трола отдолу да пишат все тая ... прокопиевата подмяна и продай бг отиват в небитието м@рши платени
Абе,

2022.12.01 | 13:08

11
Карадайрето! Абе, мазно нищожество, дето редовно тичаш с ибрика в сараите да подмиваш задника на началника ти - чудовището Аамед Доган, "Проклятието на България", което чудовище 32 години спъва нормалното развитие на държавата ни по пътя към Европа и цивилизования свят, строи незаконни сараи, дворци, купува си яхти и летащи чинии, СИКаджийският му лакей му подарява студени и други резерви, "обществени поръчки за милиони", ТЕЦ-ове и каквото поиска, понеже го държи на къса каишка и понеже отлично е запознат с престъпленията и грабежите му! Та, я да ни обадиш бе, Карадайрето, вашият султан, яхнал хилядолетната ни и велика някога държава във второ турско робство, той кога точно стана и милиардер? Понеже преди 32 години, без капка срам, се изфука, че е милионер в зелено! Така де, за 32 години няма начин вече да не е милиардер, нали?! И научи най-после български език бе, Карадайрето! Киряк Данчо Ментата може да ти преподава уроци, той пък нали нещо се слага за "интелектуалец"!

2022.12.01 | 12:55

10
токсичните депесарски феодали,аги, паши и чокои вън от парламента

2022.12.01 | 12:51

8
ПРОМЯНАТА ЗА БЪЛГАРИ, ДПС ТУРЦИ

2022.12.01 | 12:18

2
Този терорист от антикоснституционната партия на БКП - ДПС кво плюе пак по младите българи от ПП
До бабаджията

2022.12.01 | 12:49

7
Сера ти в устата
bob

2022.12.01 | 12:26

3
ти пък.. къде видя млади, още по-малко пък българи в тая крадлива групичка на подмяната??

Добави коментар

Водещи новини