Евгений Дайнов: ГЕРБ днес се обесиха

  • 14 декември 2022 17:51

  • 7562
  • 42
Евгений Дайнов: ГЕРБ днес се обесиха
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Народното събрание отхвърли кандидатурата на проф. Николай ГабровскиНиколай ГабровскиД-р Николай Габровски завършва медицина в Медицинска Академия - гр. София през 1996 за премиер, издигната с първия мандат на ГЕРБ-СДС. Своята подкрепа дадоха депутатите от парламентарните групи на ГЕРБ-СДС, ДПС, "Български възход". Против бяха БСП, "Продължаваме промяната", "Демократична България" и "Възраждане". 

Евгений Дайнов, който е политолог и преподавател в НБУ, каза пред БНР, че с интерес е наблюдавал как върви подготовката за подкрепа на този кабинет, която определи като „артилерийска“: „Мобилизирани бяха социологически агенции и експерти, които да тръбят, че кабинетът трябва да мине в този състав. На този фон бяха странни някои изказвания в зала, като тези на Делян Добрев и Николай Павлов. Всичко прерасна в едно ясно съобщение, че това правителство се прави, за да се вкара Петков в затвора. Така рязко се намалиха шансовете на този кабинет".

ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в се самозатваря в изолация, посочи още Дайнов: „Едно е да се залепи за третия мандат и да има образа на разумна и национално отговорна партия, друго е да твърди, че който не е съгласен с тях, ще лежи в затвора. ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в днес се обесиха“.

Политологът обясни, че винаги е бил против персонификацията в българската политика. Представените кандидати за министри пък определи като „политици втора употреба от близкото минало“.

Дайнов смята, че правителството на ПП е успяло да направи така, че кризите да не избухнат: „В момента те отшумяват в България и в цяла Европа. Няма същински кризи, очевидно няма да се умира от студ през зимата“.

Той посочи, че официалната идеология на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в е, че за последните две години българите са разбрали, че те са стабилните: „Но поведението им говори точно обратното – те викат и заплашат в пленарната зала. ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и ДПС вътрешно са изключително неуверени, че владеят ситуацията и че могат да се ориентират в нея. Затова нападат“.

ПП и ДБ трябва поемат втория мандат и да кажат на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, че ако искат да бъдат възприемани като европейски политици, трябва да го подкрепят без да искат нищо, посъветва той.

ПП и ДБ обявиха приоритетите на предлаганото от тях правителство на малцинството

„Трябва да се представи добър състав на правителство и добри политики. Ситуацията е тежко променяща се, включително и заради огромния натиск, който войната в Украйна упражнява и върху България. Главният проблем е, че България се опитва да се измъкне от модела на Бойко Борисов, както се измъкна от модела на Тодор Живков. Онова отне десетина година, това също няма да стане за десет дни. Достатъчно българи им казват да се махат, но те твърдят, че имат достатъчно ресурси да останат“.

Имам подозрения ,че акушираното влизането на „Български възход“ в парламента беше с цел да получат третия мандат, заяви той: „Залагам, че ще е за тях. Около партията на Стефан Янев ще се направи мнозинство с ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и ДПС“.

Дайнов не очаква всички планове за третия мандат да се изпълнят: „Днес имаше такова сътресение, че ще се тресат дотогава“. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
7562 42

Свързани новини

Коментари 42

Добави коментар
Мераци

2022.12.14 | 18:03

1
Това в АОНСУ ли го аналЛИЗИРА,тЪпако??

2022.12.14 | 18:09

3
Дайнов едно кравешко ЛАЙНО
Мина

2022.12.14 | 18:09

2
Комунистическо говно
хаха

2022.12.14 | 18:15

4
е го бе тоя убитляк, баща му списвач у работническо дело громил лошите капиталисти от запада и кравария, сега той евроатлантик громи рашистите ууу да ева вашата кожа безродна слуги на чужди интереси
ветерана

2022.12.14 | 18:22

5
върви си на село и се обеси.

2022.12.14 | 18:31

6
За кого гласува Български възход бе Дайнов? Иди се обеси някъде бе нещастник.
ceko cekov

2022.12.14 | 18:32

7
Ритуално при това...
ссс

2022.12.14 | 19:02

8
педал
ХА ХА ХА.

2022.12.14 | 19:04

9
ОБЕСИХА СЕ ПП И ДБ. ПРЕДСТОЯЩИТЕ ИЗБОРИ ЩЕ ГО ДОКАЖАТ. ГЕРБ С ПЪЛНО МНОЗИНСТВО.

2022.12.14 | 19:06

10
Тоз мръшляк ми прилича на пияница!

2022.12.14 | 19:07

11
Тоз мръшляк ми прилича на пияница!

Добави коментар

Водещи новини