Комисията по отбрана одобри законопроект за военната помощ за Украйна

  • 13 декември 2022 11:42

  • 453
  • 2
Комисията по отбрана одобри законопроект за военната помощ за Украйна
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Парламентарната комисия по отбрана подкрепи на второ четене законопроект за ратифициране на Споразумението между министерствата на отбраната на България и на Украйна относно безвъзмездно предоставяне на въоръжение, техника и боеприпаси, предаде БТА.

"За" гласуваха 13 депутати, двама - "против", а един - "въздържал се".

В петък на първо четене в зала народните представители подкрепиха законопроекта, като „за“ гласуваха 130 депутати, а „против“ - 36. Също в петък мнозинството депутати гласуваха „за“ проект на решение за оказване на военна и военнотехническа подкрепа на Украйна.

Депутатите решиха: Пращаме оръжие на Украйна

„Надявам се това да бъде един първи етап и да има последваща помощ, която България да окаже на Украйна“, каза пред журналисти председателят на комисията по отбрана Христо Гаджев (ГЕРБ-СДС). Основната част от военната помощ, която страната ни ще изпрати, е за защита на населението и на обектите от въздушни атаки, обясни Гаджев. „Помощта, която се отпуска, по никакъв начин не застрашава възможностите на Българската армия да изпълнява своите конституционни задължения или да намалява способностите ѝ“, заяви Гаджев.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
453 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Анонимен

2022.12.13 | 11:59

2
Тези докато решат за военната помощ тя войната ще свърши.
Браво!

2022.12.13 | 11:58

1
Хунтата на Зеления чорап се е напикала от ужас! И от страх, разбира се, понеже онзи злодей, изверг и масов убиец . началника им в Кремъл, въобще не се шегува и като нищо някой хунтаджия ще падне от висок етаж!

Добави коментар

Водещи новини